Skip to content

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Επιστημονικές Επιτροπές

comiteΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση για ένταξη σε επιστημονικές επιτροπές (για την περίοδο 2016-2021), για επιστήμονες στους τομείς των Βιολογικών Επιστημών, Χημείας, Περιβαλλοντικών επιστημών, Επιδημιολογίας, Ιατρικών Τεχνολογιών και της Ιατρικής, οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση ως μέλη:

 Σε επιστημονικές επιτροπές για την ασφάλεια των καταναλωτών, ή / και

 Στην επιστημονική επιτροπή για την υγεία, το περιβάλλον και τους αναδυόμενους κινδύνους.

Οι δύο επιτροπές επικουρούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την κατάρτιση πολιτικών, παρέχοντας εκτίμηση επικινδυνότητας και επιστημονικές συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των καταναλωτών και το περιβάλλον. Κάθε επιτροπή αποτελείται κατ’ ανώτατο όριο από 19 μέλη.

Ειδικότερα, τα μέλη της κάθε επιτροπής καλούνται να συμβάλουν ενεργά στην επιστημονική συζήτηση, στην εξέταση εγγράφων, στη σύνταξη απόψεων κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των Επιστημονικών Επιτροπών και των ομάδων εργασίας τους, καθώς και να παρακολουθήσουν σε ad hoc βάση, διάφορες ημερίδες και ακροάσεις.

Για να είναι επιλέξιμοι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου πανεπιστημίου και μεταπτυχιακού τίτλου σε σχετικό επιστημονικό τομέα, να είναι καλά εδραιωμένοι ως επιστήμονες με περισσότερα από 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και με πολυεπιστημονικά επιτεύγματα, καθώς και να έχουν μια καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Τα μέλη των επιτροπών επιλέγονται με βάση την εμπειρογνωμοσύνη τους σε έναν ή περισσότερους από τους τομείς αρμοδιότητας, ενώ ο διορισμός τους θα είναι για περίοδο πέντε ετών.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι 2 Νοεμβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης:

http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/call_experts/call_exp_2015_en.htm

Πηγή: Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *