Skip to content

Νέο διαδικτυακό εργαλείο βοηθά τις ΜΜΕ να καινοτομούν

Innovation-ball-IIΜε την έναρξη ενός νέου διαδικτυακού εργαλείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθιστά ευκολότερη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) την πρόσβασή τους σε τεχνολογικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη. Το νέο εργαλείο επιτρέπει στις ΜΜΕ να βρουν κέντρα παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των βασικών τεχνολογιών γενικής εφαρμογής (Key Enabling Technologies – KETs). Τα κέντρα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τις ΜΜΕ στην γρηγορότερη και πιο άμεση εμπορευματοποίηση των καινοτόμων ιδεών τους.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ΜΜΕ δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις τεχνολογικές υπηρεσίες κυρίως λόγω έλλειψης επίγνωσης. Εκτός αυτού, έχει αποκαλυφθεί μια άνιση κατανομή αυτών των υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, καθώς πάνω από το 50% των κέντρων παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών (KETs) είναι εγκατεστημένες σε τρεις μόνο χώρες. Η έναρξη επομένως του διαδικτυακού εργαλείου είναι μόνο το πρώτο βήμα προς τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ΜΜΕ στην τεχνολογία.

Το διαδικτυακό εργαλείο παρέχει λεπτομέρειες για κάθε μία από τις 187 υποδομές τεχνολογίας στο πλαίσιο των κέντρων παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στα KETs. Για κάθε κέντρο, έχει οριστεί ένα πρόσωπο επαφής για τις ΜΜΕ, τα στοιχεία επικοινωνίας των ο-ποίων είναι ήδη στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *