Skip to content

Ευρωπαϊκές Ειδήσεις 11/5

Η Επιτροπή καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το σχέδιο αναθεωρημένων κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των αερομεταφορών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα δημόσια διαβούλευση με την οποία καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το σχέδιο αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των αερομεταφορών. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες εγκρίθηκαν το 2014. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να απαντήσουν στη δημόσια διαβούλευση έως τις 11 Ιουνίου 2026.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές

Οι κατευθυντήριες γραμμές του 2014 για τις αεροπορικές μεταφορές καθορίζουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ορισμένες κρατικές ενισχύσεις σε αεροπορικές εταιρείες και αερολιμένες μπορούν να θεωρούνται συμβιβάσιμες με τους κανόνες της ΕΕ, βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 3 στοιχείο γ) της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ (στο εξής: ΣΛΕΕ).

Το σχέδιο αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών επικαιροποιεί το εν λόγω πλαίσιο, δεδομένου ότι ο τομέας έχει υποστεί σημαντικό μετασχηματισμό από το 2014. Η συνεχής ανάπτυξη, οι φιλόδοξοι στόχοι απανθρακοποίησης και οι προκλήσεις, όπως η πανδημία COVID-19 και η ενεργειακή κρίση, απαιτούν μια εκσυγχρονισμένη προσέγγιση όσον αφορά τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στον κλάδο των αερομεταφορών.

Το σχέδιο αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών θα συμπληρωθεί με άλλους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου γενικού κανονισμού απαλλαγής κατά κατηγορία (στο εξής: ΓΚΑΚ), ο οποίος πρόκειται να εκδοθεί έως το τέλος του 2026.

Οι προτεινόμενες αλλαγές επιφέρουν αρκετές βασικές επικαιροποιήσεις που αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις από το 2014. Αυτές αφορούν τα ακόλουθα είδη ενισχύσεων:

  • Ενισχύσεις λειτουργίας σε αερολιμένες:
    • Οι ενισχύσεις λειτουργίας θα είναι δυνατές για αερολιμένες που εξυπηρετούν λιγότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες ετησίως. Οι αερολιμένες που εξυπηρετούν περισσότερους επιβάτες θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτουν τις δαπάνες λειτουργίας τους.
    • Οι αερολιμένες που εξυπηρετούν έως 500 000 επιβάτες ετησίως δεν αναμένεται γενικά να είναι βιώσιμοι χωρίς δημόσια στήριξη, αλλά αντιπροσωπεύουν μικρό μόνο μερίδιο της επιβατικής κίνησης εντός της ΕΕ και, ως εκ τούτου, έχουν συνήθως περιορισμένες επιπτώσεις στον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προτείνει, βάσει του νέου ΓΚΑΚ που πρόκειται να εκδοθεί το 2026, την απαλλαγή κατά κατηγορία των ενισχύσεων λειτουργίας για αερολιμένες που εξυπηρετούν έως 500 000 επιβάτες ετησίως.
    • Οι αερολιμένες που εξυπηρετούν από 500 000 έως ένα εκατομμύριο επιβάτες ετησίως συχνά εξακολουθούν να έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κίνησης από ό,τι πριν από την πανδημία COVID-19. Μολονότι η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να είναι κερδοφόροι, αναγνωρίζει ότι, λόγω των εξωτερικών κλυδωνισμών των τελευταίων ετών, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να καταστούν κερδοφόροι. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή θεωρεί δικαιολογημένο να επιτρέπονται, για μεταβατική πενταετή περίοδο, οι ενισχύσεις λειτουργίας σε αερολιμένες που εξυπηρετούν έως 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως.
  • Οι επενδυτικές ενισχύσεις θα είναι δυνατές για αερολιμένες που εξυπηρετούν έως τρία εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, αντί για έως πέντε εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, όπως προβλέπεται στις κατευθυντήριες γραμμές του 2014 για τις αερομεταφορές, και θα υπόκεινται σε πράσινη αιρεσιμότητα όταν δημιουργείται νέα χωρητικότητα.
  • Αναθεώρηση και απλούστευση της ανάλυσης των δυνητικά στρεβλωτικών επιπτώσεων των κρατικών ενισχύσεων στους γειτονικούς αερολιμένες, η οποία αποτελεί μέρος της αξιολόγησης κατά την κοινοποίηση των ενισχύσεων. Η ανάλυση αυτή θα καλύπτει τις επιπτώσεις των κρατικών ενισχύσεων σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή γύρω από τον αερολιμένα που λαμβάνει την ενίσχυση, σε σύγκριση με το πλαίσιο που απαιτούσαν οι κανόνες του 2014. Επίσης, εξορθολογίζεται η ίδια η ανάλυση, προκειμένου να απλουστευτεί η αξιολόγηση.
  • Δεν θα επιτρέπονται πλέον ενισχύσεις για την έναρξη νέων γραμμών. Οι ενισχύσεις για την έναρξη νέων γραμμών, όπως προβλέπονται στις κατευθυντήριες γραμμές του 2014 για τις αεροπορικές μεταφορές, χρησιμοποιήθηκαν πολύ σπάνια. Ο τομέας των αερομεταφορών εγκαινίασε πολλές νέες γραμμές χωρίς να χρειάζεται να βασιστεί στις ενισχύσεις αυτές. Σε μια πλήρως απελευθερωμένη αγορά αερομεταφορών της ΕΕ, οι αερομεταφορείς αναμένεται να επωμίζονται τον κίνδυνο έναρξης νέων γραμμών.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ο τομέας των μεταφορών αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές του κατά 90 % έως το 2050 και ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών πρέπει να συμβάλει στην εν λόγω μείωση. Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο τομέας των αερομεταφορών μπορεί να επωφεληθεί από ειδικά μέτρα κρατικών ενισχύσεων για την απανθρακοποίηση, τα οποία είναι διαθέσιμα στους υφιστάμενους κανόνες, όπως οι κατευθυντήριες γραμμές για τις ενισχύσεις στους τομείς του κλίματος, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας, ο επικείμενος νέος ΓΚΑΚ και το πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων με σκοπό τη στήριξη της συμφωνίας για καθαρή βιομηχανία. Η Επιτροπή θα δημοσιεύσει ειδικό έγγραφο καθοδήγησης μαζί με τις τελικές αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου να αποσαφηνίσει τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων αυτών στις αερομεταφορές.

Ιστορικό

Το σχέδιο ακολουθεί τα συμπεράσματα του ελέγχου καταλληλότητας του 2020, στα οποία προσδιορίστηκε η ανάγκη επικαιροποίησης του πλαισίου υπό το πρίσμα των εξελίξεων της αγοράς, της εξάρτησης των περιφερειακών αερολιμένων από τη δημόσια χρηματοδότηση και των εξελισσόμενων προτεραιοτήτων πολιτικής της ΕΕ, ιδίως της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Τον Αύγουστο του 2024 η Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής στοιχείων για να συγκεντρώσει τις παρατηρήσεις των συμφεροντούχων σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες και την ανάγκη αναθεώρησης, συμπεριλαμβανομένων της απλούστευσης, της ευθυγράμμισης με τους περιβαλλοντικούς στόχους και της προσαρμογής στις αλλαγές στον τομέα των αερομεταφορών. Η εν λόγω φάση διαβούλευσης συμπληρώθηκε από δημόσια διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2024, και από ειδική εξωτερική μελέτη.

Επόμενα βήματα

Εκτός από τη δημόσια διαβούλευση που δρομολογήθηκε σήμερα, το σχέδιο αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών θα συζητηθεί επίσης σε πολυμερή συνεδρίαση μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών.

Η έγκριση των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2027.

Δηλώσεις

 Οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες μας για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα των αερομεταφορών επιτυγχάνουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης των αερολιμένων για περιφερειακή συνδεσιμότητα και της ώθησης του τομέα προς ένα βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον. Η σημερινή πρόταση διασφαλίζει ότι η δημόσια χρηματοδότηση διοχετεύεται εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία, διασφαλίζοντας παράλληλα ισότιμους όρους ανταγωνισμού στην ενιαία αγορά. Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εκφράσουν τις απόψεις τους. 

Τερέσα Ριμπέρα, εκτελεστική αντιπρόεδρος αρμόδια για μια καθαρή, δίκαιη και ανταγωνιστική μετάβαση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλλει προς διαβούλευση επικαιροποιημένους δείκτες αναφοράς του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα τις επικαιροποιημένες τιμές των δεικτών αναφοράς του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΔΕ της ΕΕ) για την περίοδο 2026-2030, οι οποίες θα τεθούν πλέον σε δημόσια διαβούλευση και σε διαβούλευση με τα κράτη μέλη πριν από την έγκρισή τους.

Η επικαιροποίηση των δεικτών αναφοράς είναι βασικό βήμα για τον καθορισμό του επιπέδου δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Με τους προτεινόμενους δείκτες αναφοράς, η βιομηχανία θα συνεχίσει, κατά μέσο όρο,  να λαμβάνει δωρεάν κατανομή που καλύπτει περίπου το 75 % των εκπομπών της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του κλάδου αξιοποιώντας πλήρως τη διαθέσιμη νομική ευελιξία. Για την παροχή κινήτρων υπέρ του βιομηχανικού εξηλεκτρισμού, η επικαιροποιημένη προσέγγιση διατηρεί την κάλυψη των έμμεσων εκπομπών από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε δεκατέσσερις δείκτες αναφοράς προϊόντων. Αυτό οδηγεί σε υψηλότερες τιμές δεικτών αναφοράς με οικονομικό αντίκτυπο περίπου τεσσάρων δισ. ευρώ για την περίοδο 2026-2030.

Ο Βόπκε Χούκστρα, Επίτροπος αρμόδιος για το Κλίμα, το Μηδενικό Ισοζύγιο Εκπομπών και την Καθαρή Ανάπτυξη, δήλωσε: «Σήμερα υλοποιούμε τη δέσμευση της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς ανθρακούχων εκπομπών. Η ενίσχυση του αποθεματικού για τη σταθερότητα της αγοράς, όπως προτάθηκε την 1η Απριλίου, θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα έναντι της αστάθειας, ενώ παράλληλα η επικαιροποίηση των δεικτών αναφοράς παρέχει περαιτέρω κίνητρα για επενδύσεις στην καθαρή μετάβαση. Με τον τρόπο αυτόν το ΣΕΔΕ της ΕΕ θα συνεχίζει να προωθεί την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, την ανταγωνιστικότητα και τις καθαρές επενδύσεις.»

Η επικαιροποίηση των τιμών των δεικτών αναφοράς για την περίοδο 2026-2030 απαιτείται βάσει της οδηγίας για το ΣΕΔΕ. Συμπληρώνει την προτεινόμενη τροποποίηση του αποθεματικού για τη σταθερότητα της αγοράς του ΣΕΔΕ που παρουσιάστηκε την 1η Απριλίου, και θα προσαρμόσει αλλά και θα εξοπλίσει καλύτερα το αποθεματικό, ώστε να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές εξελίξεις της αγοράς, μεταξύ άλλων και σε ενδεχόμενες συνθήκες περιορισμένης προσφοράς κατά τις επόμενες δεκαετίες. Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν από κοινού στη στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της απανθρακοποίησης της βιομηχανίας της ΕΕ, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τη σταθερότητα και την προβλεψιμότητα της αγοράς ανθρακούχων εκπομπών της ΕΕ.  Τα μέτρα αυτά θα πρέπει επίσης να τεθούν στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης του ΣΕΔΕ της ΕΕ που αναμένεται τον Ιούλιο του 2026, η οποία αποσκοπεί στη διατήρηση του ΣΕΔΕ ως εργαλείου κατάλληλου για το μέλλον, με συνεχή στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στη μετάβασή της προς την απανθρακοποίηση.

Οι τιμές των δεικτών αναφοράς του ΣΕΔΕ της ΕΕ για την περίοδο 2026-2030 θα εγκριθούν με εκτελεστική πράξη. Μετά τη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε σήμερα, και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, και τον έλεγχο από τα κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της επιτροπής για την κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τους δείκτες αναφοράς. Η πράξη αυτή είναι αναγκαία για την κατανομή δωρεάν δικαιωμάτων στη βιομηχανία.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δελτίο Τύπου και στις ερωτήσεις και απαντήσεις μας στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anna-Kaisa Itkonen – Τηλ.: +32 2 295 75 01, Ana Crespo Parrondo – Τηλ.: +32 2 298 13 25)

Νέα νομοθεσία τίθεται σε ισχύ για την ενίσχυση της προστασίας των υδάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

Σήμερα τέθηκε σε ισχύ η οδηγία για την αναθεώρηση των κανόνων για τα επιφανειακά και τα υπόγεια ύδατα —ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον τομέα των υδάτων και τη μείωση της ρύπανσής τους. Η αναθεώρηση αυτή, την οποία πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2022, ευθυγραμμίζει τους καταλόγους των ρύπων των υδάτων με τις τελευταίες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει την παρακολούθηση και τον έλεγχο νέων ουσιών στα επιφανειακά και τα υπόγεια ύδατα. Τρεις νομοθετικές πράξεις της ΕΕ θα προσαρμοστούν αναλόγως: η οδηγία-πλαίσιο για τα ύδατα, η οδηγία για τα πρότυπα ποιότητας περιβάλλοντος, και η οδηγία για τα υπόγεια ύδατα.

Οι επικαιροποιημένοι κατάλογοι καλύπτουν ορισμένες υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS, γνωστές ως «παντοτινές χημικές ουσίες»), φυτοφάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα —και όλα αυτά με καλά τεκμηριωμένες επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον ή στην ανθρώπινη υγεία. Για πρώτη φορά, θα καλυφθούν επίσης τα μικροπλαστικά, καθώς και δείκτες μικροβιακής αντοχής αλλά και ευαίσθητα οικοσυστήματα υπόγειων υδάτων. 

Η αναθεώρηση μειώνει επίσης τον διοικητικό φόρτο για τα κράτη μέλη, εξορθολογίζοντας τις απαιτήσεις υποβολής στοιχείων και διευκολύνοντας την ανταλλαγή δεδομένων παρακολούθησης μεταξύ των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω ψηφιακών εργαλείων. Οι νέοι κανόνες ενισχύουν επίσης τη διασυνοριακή συνεργασία, διασφαλίζοντας την υποχρεωτική προειδοποίηση για τις κατάντη λεκάνες απορροής ποταμών μετά από περιστατικά.

Ο νέος νόμος ενσωματώνει έναν ορισμό της μη υποβάθμισης και προσθέτει τη δυνατότητα να προχωρούν δύο τύποι δραστηριοτήτων, υπό αυστηρές διασφαλίσεις. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν έργα βελτίωσης, όπως έργα ανακατασκευής γεφυρών ή αντιπλημμυρικής προστασίας, που ενδέχεται να έχουν μόνο προσωρινές επιπτώσεις, καθώς και δραστηριότητες που απλώς μετατοπίζουν τη ρύπανση, χωρίς να την αυξάνουν στην πραγματικότητα, όπως στην περίπτωση της άντλησης υδάτων για κατασκευαστικούς σκοπούς ή της βυθοκόρησης ιζημάτων.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ανθεκτικότητας των Υδάτων και Ανταγωνιστικής Κυκλικής Οικονομίας, Γιέσικα Ρούσβαλ, δήλωσε: «Η αναθεωρημένη νομοθεσία για τα ύδατα θα συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης των υδάτων μας από PFAS, φυτοφάρμακα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανθεκτικότητα των υδάτων: να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα της Ευρώπης όσον αφορά το νερό. Το καθαρό νερό έχει σημασία για την υγεία των ανθρώπων, για το περιβάλλον μας και για την οικονομία μας. Πρόκειται για μία από τις εξυπνότερες επενδύσεις που μπορούμε να κάνουμε και θα αποφέρει πολλά οφέλη.» 

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να εφαρμόσουν τις απαιτήσεις και να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο τις τροποποιήσεις των τριών σχετικών οδηγιών έως τις 22 Δεκεμβρίου 2027.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αναθεωρημένους κανόνες στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anna-Kaisa Itkonen – Τηλ.: +32 2 295 75 01, Maëlys Dreux – Τηλ.: +32 2 295 46 73)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ για ευάλωτους πρόσφυγες και κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία το 2026

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διέθεσε 20 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των πλέον ευάλωτων προσφύγων και κοινοτήτων υποδοχής στην Τουρκία το 2026. Η Τουρκία εξακολουθεί να φιλοξενεί περίπου 2,3 εκατομμύρια καταγεγραμμένους πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, αλλά και από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, παραμένοντας μία από τις μεγαλύτερες χώρες υποδοχής προσφύγων στον κόσμο. Παρότι πολλοί πρόσφυγες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, εκατοντάδες χιλιάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια λόγω της κοινωνικοοικονομικής ευπάθειας, της περιορισμένης πρόσβασης στα εθνικά συστήματα και των παρατεταμένων επιπτώσεων των σεισμών του 2023.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ το 2026 θα δώσει προτεραιότητα στις ομάδες που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, μεταξύ άλλων και των ατόμων με περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες. Η χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στην προστασία, την κάλυψη βασικών αναγκών, την υγεία και την εκπαίδευση, συμπληρώνοντας παράλληλα τη μακροπρόθεσμη στήριξη της ΕΕ που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτάρκειας και της ένταξης στα εθνικά συστήματα.

Η χρηματοδότηση θα υλοποιηθεί μέσω εταίρων της ΕΕ στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές αρχές, για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών, όπως, μεταξύ άλλων, της προστασίας, της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Επίτροπος Ετοιμότητας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ατζά Λαμπίμπ, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ εξακολουθεί να στηρίζει τα άτομα που έχουν ανάγκη στην Τουρκία με ισχυρή ανθρωπιστική βοήθεια. Και δεν ξεχνάμε τις κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες. Δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους αυτό το βάρος. Από το 2012, η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, στηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που υλοποιούνται από τους εταίρους μας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Με τη νέα αυτή χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανανεώνουμε την ανθρωπιστική μας στήριξη, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε συνδρομή διάσωσης, βοηθώντας τους πλέον ευάλωτους να έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.»

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Eva Hrnčířová – Τηλ.: +32 2 298 84 33, Quentin Cortès – Τηλ.: +32 2 296 47 35)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *