Skip to content

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Δικαστηριακή Διερμηνεία και Νομική Μετάφραση στην Κύπρο

01/11/2017 @ 09:00 - 17:00

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ακαδημία Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» διοργανώνουν ημερίδα εργασίας με τίτλο «Δικαστηριακή Διερμηνεία και Νομική Μετάφραση στην Κύπρο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου και ώρα 09:00-17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η δικαστηριακή διερμηνεία είναι απαραίτητη σε δικαστήρια, όπως π.χ. καταθέσεις αλλοδαπών μαρτύρων, και όπου λαμβάνει χώρα μια νομική διαδικασία όπως είναι το αστυνομικό τμήμα ανακρίσεων, μια αίθουσα συνεδριάσεων για κατάθεση ή ένας χώρος για την πραγματοποίηση ένορκης δήλωσης.

Το δικαίωμα για όποιον δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα του δικαστηρίου (ειδικά για τον κατηγορούμενο σε μια ποινική υπόθεση) προστατεύεται από τον νόμο. Το 2010 εκδόθηκε η ευρωπαϊκή Οδηγία 2010/64/ΕΕ που κατοχυρώνει το δικαίωμα σε διερμηνεία και μετάφραση κατά την ποινική διαδικασία. Ακολούθησε η ευρωπαϊκή Οδηγία 2012/13/ΕΕ σχετικά με το δικαίωμα ενημέρωσης στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών. Και οι δύο αυτές Οδηγίες ενσωματώθηκαν στην κυπριακή νομοθεσία το 2014.

Η ημερίδα απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε νομικούς, δικαστές, δημόσιους λειτουργούς, επαγγελματίες διερμηνείς και μεταφραστές, ακαδημαϊκούς, σχετικές ΜΚΟ, κ.ά.

Η γλώσσα της εκδήλωσης θα είναι τα ελληνικά με τη δυνατότητα απευθείας διερμηνείας από και προς τα ελληνικά και τα αγγλικά.

H ημερίδα εντάσσεται στην πρωτοβουλία #TranslatingEurope της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης, κος Χρήστος Ελληνίδης.

Όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά η εγγραφή είναι απαραίτητη. Για τις εγγραφές, το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες αναφορικά με την ημερίδα εργασίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tewcyprus.com.

Αρμόδιοι επικοινωνίας

Μάρθα Νεοκλέους (22 81 78 35)

Μπάμπης Μεταξάς (22 81 77 70)

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
01/11/2017
Ώρα:
09:00 - 17:00

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *