Skip to content

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: απειλές και λύσεις

07/11/2019 @ 09:30 - 12:30

Ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: απειλές και λύσεις» διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Αστυνομία Κύπρου.

Στην ημερίδα, που στόχο έχει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση και να συζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των ψηφιακών απειλών και την προστασία των πολιτών από αυτές, θα γίνουν παρουσιάσεις από ειδικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών), την Αστυνομία Κύπρου, την Τράπεζα Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Γεώργιος Γεωργίου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου και της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της ΕΕ, Λεωφόρος Βύρωνος 30, Λευκωσία, από τις 09:30 έως τις 12:30. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και αγγλικά.

Οι παραβιάσεις της ψηφιακής μας ασφάλειας, εκτός από τους κινδύνους που εγκυμονούν για τις υποδομές που εξασφαλίζουν τη ζωτική λειτουργία μιας κοινωνίας, έχουν δυσβάσταχτο κόστος για τις επιχειρήσεις και το κράτος, οικονομικό αλλά και κόστος γοήτρου.

Πριν από δυο δεκαετίες, ένας 15χρονος χάκερ, ο Τζόναθαν Τζέιμς, «έσπασε» την ασφάλεια συστημάτων της NASA και εισέβαλε σε ευαίσθητα συστήματα του Αμερικανικού Πενταγώνου.  Δέκα χρόνια αργότερα, με έναν ιό από USB, κάποιος κατάφερε να καταστρέψει πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν.

Το 2018, τα προγράμματα ασφαλείας εντόπιζαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 375.000 ιούς την ημέρα. Σύμφωνα με έγκυρη έρευνα, κατά το πρώτο 6μηνο του 2019, έγιναν 105 εκατομμύρια επιθέσεις στο λεγόμενο Internet of Things, δηλαδή σε έξυπνες διασυνδεδεμένες συσκευές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ψηφιακών απειλών.  Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για την ασφάλεια, εκπόνησε εξειδικευμένες στρατηγικές, θέσπισε σειρά νομοθετικών προτάσεων και καθόρισε τις κύριες δράσεις για μια αποτελεσματική και πραγματική Ένωση Ασφάλειας. Η κυβερνοασφάλεια μας αφορά όλους.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

Λόγω αυξημένων μέτρων ασφαλείας και ελέγχου που ισχύουν στο Σπίτι της ΕΕ, παρακαλούνται όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα να έχουν μαζί την προσωπική τους ταυτότητα.

Αρμόδιος επικοινωνίας

Μπάμπης Μεταξάς

Υπεύθυνος Τμήματος Τύπου και ΜΜΕ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Σπίτι της ΕΕ, Λεωφόρος Βύρωνος 30, 1096 Λευκωσία

Τηλ: +357 22 81 75 76

charalampos.metaxas@ec.europa.eu

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/11/2019
Ώρα:
09:30 - 12:30

Διοργανωτής

European Commission Representation in Cyprus

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λεωφόρος Βύρωνος 30 1096 Λευκωσία
Λεωφόρος Βύρωνος 30
Λευκώσια, Cyprus
+ Χάρτης Google
Phone
22817770

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *