Skip to content

Φάση 3 – Εργαλείο χρηματοδότησης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 A man holding a bulb with the world on it.Φάση 3 (όχι άμεση χρηματοδότηση)

H τρίτη φάση δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση, όμως αφορά σε ενεργή στήριξη των ΜΜΕ για την ετοιμασία του τελικού προϊόντος ή της προτεινόμενης υπηρεσίας για εισδοχή στην αγορά.

Υποστήριξη για την εμπορευματοποίηση και την ευρύτερη εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και διευκόλυνση της πρόσβασης σε δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια. Θα προσφέρεται υποστήριξη και προπόνηση των επιχειρήσεων κατά τη Φάση 1 (έως 3 ημέρες προπόνηση) και τη Φάση 2 (μέχρι 12 ημέρες προπόνηση). Αυτή η υποστήριξη θα παρέχεται μέσω του Δικτύου Enterprise Europe Network (EEN).

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν: Μόνο ΜΜΕ (μία ΜΜΕ ή σύμπραξη ΜΜΕ) που έχουν συσταθεί σε χώρα μέλος της Ε.Ε. ή σε Συνδεδεμένη χώρα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι για συμμετοχή και λήψη χρηματοδότησης στο πλαίσιο του εν λόγω Εργαλείου απαιτείται υψηλός δείκτης τεχνολογικής ετοιμότητας (Technology Readiness Level ≈ 6) ενώ η Ε.Ε. υπογραμμίζει ότι το Εργαλείο στοχεύει καθαρά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ οι οποίες έχουν επενδύσει ενεργά στην καινοτομία, με υψηλό δείκτη ανάπτυξης και φιλοδοξίες παγκόσμιας εμβέλειας.

Πως λειτουργεί: Το Εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται στην Προτεραιότητα 2 ‘Βιομηχανική Ηγεμονία’ και στην Προτεραιότητα 3 ‘Κοινωνικές Προκλήσεις’ του Προγράμματος Ορίζοντας 2020. Υπάρχουν διαρκώς Ανοικτές Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων που έχουν ενδιάμεσες ημερομηνίες υποβολής σε τακτά διαστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *