Skip to content

Υγεία και ασφάλεια: η Επιτροπή καλεί την Κύπρο να εφαρμόσει τη σχετική οδηγία

Η Επιτροπή κάλεσε την Κύπρο να μεταφέρει στην εθνική νομοθεσία την οδηγία της ΕΕ για την πρόληψη των τραυματισμών που οφείλονται σε αιχμηρά ιατρικά εργαλεία στον νοσοκομειακό τομέα και στον τομέα της περίθαλψης της υγείας (2010/32/ΕΕ).

Η οδηγία υλοποιεί τη συμφωνία-πλαίσιο για την πρόληψη των τραυματισμών από αιχμηρά αντικείμενα, η οποία συνάφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εργοδοτών του Νοσοκομειακού και Υγειονομικού Τομέα (HOSPEEM) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU).

Στόχος της είναι η επίτευξη ενός όσο το δυνατόν ασφαλέστερου εργατικού περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων, με τον συνδυασμό μέτρων σχεδιασμού, ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, πρόληψης και παρακολούθησης.

Το αίτημα της Επιτροπής έχει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης στο πλαίσιο της διαδικασίας της ΕΕ επί παραβάσει. Η Κύπρος έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για να κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε για να συμμορφωθεί με την οδηγία. Διαφορετικά, η Επιτροπή ενδέχεται να αποφασίσει να παραπέμψει την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ.

(περισσότερες πληροφορίες: J. Todd – τηλ.: +32 229 94107 – κινητό: +32 498 99 4107)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *