Skip to content

Πρακτική άσκηση στο γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

ombudsmanΈχεις τελειώσει τις σπουδές σου στην Νομική και θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου κάνοντας πρακτική άσκηση; Αν ναι, τότε κάνε αίτηση τώρα για τις θέσεις πρακτικής άσκησης στο γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Ως εκπαιδευόμενος/η θα εργάζεσαι υπό την άμεση επίβλεψη νομικού  συμβούλου και θα είσαι υπεύθυνος/η για την διερεύνηση καταγγελιών ή/και την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το έργο του Διαμεσολαβητή.

 Οι περίοδοι πρακτικής άσκησης έχουν διάρκεια 4 μηνών με παράταση μέχρι και τους 11 μήνες

Το ύψος της χρηματοδοτικής στήριξης των εκπαιδευομένων καθορίζεται σε ατομική βάση.

Εάν δεν έχεις οικονομική στήριξη,  υπάρχουν υποτροφίες διαθέσιμες για τους εκπαιδευόμενους για μια περίοδο τριών μηνών. Η αξία των υποτροφιών είναι 25% του βασικού μισθού των υπαλλήλων σε κλίμακα Α 6, συμπεριλαμβανομένου ενός επιδόματος, ανάλογα με την περίπτωση.

Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεχθούν σε ατομική βάση.

Για να κάνεις αίτηση πρέπει:

  • να είσαι  υπήκοος ενός κράτους μέλους της ΕΕ
  • να έχεις  πανεπιστημιακό πτυχίο στη νομική , και να είσαι  σε προχωρημένο στάδιο της επαγγελματικής σου  κατάρτισης ή έρευνας στο κοινοτικό δίκαιο.
  • να είσαι σε θέση να εργάζεσαι σε τουλάχιστον δύο από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας . Η γνώση της γαλλικής και της αγγλικής, οι οποίες είναι οι γλώσσες εργασίας του Γραφείου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, είναι απαραίτητη.

Κάνε αίτηση μέχρι τις:

  • 30 Απριλίου για την περίοδο άσκησης που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου
  • 31 Αυγούστου για την περίοδο  άσκησης που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου.

Μπορείς να βρεις τα έντυπα αιτήσεων , περισσότερες πληροφορίες και τους κανόνες της πρακτικής άσκησης  στην επίσημη ιστοσελίδα Πρακτικής Άσκησης στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.ombudsman.europa.eu/trainee/en/rules.htm

Πηγή: Eurodesk Cyprus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *