Skip to content

Πανεπιστήμιο του Δημότη: 2η Διάλεξη με θέμα «Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας»,

Με ομιλητή  το Δρ. Αβραάμ Γεωργίου, Ανώτερο Λέκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 η 2η διάλεξη του «Πανεπιστημίου του Δημότη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου. Συνδιοργανωτές ήταν το Europe Direct Λεμεσού, το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Αγίου Αθανασίου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Θέμα της ομιλίας ήταν «Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας», με το Δρ. Γεωργίου να αναλύει τρόπους και μεθόδους κατά τους οποίους τα νοικοκυριά μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40%. Ο ομιλητής εστίασε την παρουσίασή του, στην ανάλυση του λογαριασμού του ηλεκτρονικού ρεύματος από τον οποίο μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα νοικοκυριό. Τέλος, επεσήμανε μέσα από καθημερινά παραδείγματα, αναφέροντας διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, ότι η μείωση του κόστους από διάφορες ηλεκτρικές συσκευές του ηλεκτρονικού  λογαριασμού είναι εφικτή εφόσον και εάν τηρηθούν οι προτεινόμενες δράσεις.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι προτεινόμενες μέθοδοι  είναι απαραίτητες και κρίνονται χρήσιμες στην καθημερινή μας ζωή και ότι οι επιχειρήσεις, τα κυπριακά νοικοκυριά αλλά και το κυπριακό κράτος γενικότερα πρέπει να επενδύσουν και να προωθήσουν τέτοιες ενέργειες που έχουν σα στόχο τη μείωση των καθημερινών εξόδων. Οι πολίτες μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τόνισαν ότι είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν όλα τα άτομα στο οικογενειακό περιβάλλον όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας τους περιβάλλοντος.

Η επόμενη διάλεξη του «Πανεπιστήμιου του Δημότη» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου και ώρα 7:15 μμ, με ομιλητή τον Δρ. Αλέξανδρο Χαραλαμπίδη, Επίκουρο Καθηγητή στο Εργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Από ιδέα σε χρηματοδότηση: Πορεία 3 ετών». Η διάλεξη θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *