Skip to content

Ημερίδα “Η Ευρώπη”, 19 Απριλίου 2013

IMG_2658Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, η Ημερίδα «Η Ευρώπη», στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 και της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου 2013). Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το νεοσύστατο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού, που εδρεύει στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 80 μαθητές και καθηγητές από 7 Λύκεια της Λεμεσού και συγκεκριμένα από τα Λύκεια Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, Πολεμιδιών, Αγίου Αντωνίου, Αγίου Σπυρίδωνα, Λανίτειο Α,  Λανίτειο B και Αγίου Ιωάννη.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης του ΤΕΠΑΚ και μέσω παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν από τους Λειτουργούς του Europe Direct Λεμεσού, κα Ελιάνα Ηλιοφώτου και κ. Γεώργιο Νικόλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για θέματα της ΕΕ, για τα δικαιώματα τους ως Ευρωπαίοι πολίτες που πηγάζουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και για τη δυνατότητα που τους παρέχεται μέσω της ΕΕ για εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για το ρόλο και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Europe Direct Λεμεσού δωρεάνσε όλους τους πολίτες. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για την Ευρώπη με μια διαφορετική προσέγγιση με παραδείγματα από την ιστορία και τη μυθολογία από τον Ακδημαϊκό του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Σώτο Βοσκαρίδη. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κας Θέας Πιερίδου, του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Γραφείου Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, κ. Χάρη Τρίκκη και του Γενικού Συντονιστή του Europe Direct Λεμεσού, Δρα Χαράλαμπου Χρυσοστόμου, οι οποίοι απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού στην πλατεία Σαριπόλου, όπου υπήρχε εκδήλωση ψυχαγωγικού χαρακτήρα με δεξίωση και μουσική. Παράλληλα, υπήρχε έκθεση όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν με έντυπο ενημερωτικό υλικό για διάφορα θέματα της ΕΕ στην ελληνική γλώσσα.

Το Europe Direct  Λεμεσού θα συνεχίσει και με τη νέα σχολική χρονιά την ενημέρωση των μαθητών στα πλαίσια επισκέψεων στα σχολεία σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες της Λεμεσού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *