Skip to content

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής για Νεαρούς Επιχειρηματίες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

3ΈκτακτοΣχέδιοΠαροχήςΣτόχοι Περιγραφή

Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης .Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/ της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είτε είστε νέοι είτε ιδιαίτερα έμπειροι επιχειρηματίες, το πρόγραμμα μπορεί να παράσχει ισχυρή προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας: στα πιθανά οφέλη περιλαμβάνεται η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, οι ευκαιρίες δικτύωσης στην Ευρώπη, οι νέες εμπορικές σχέσεις ή οι νέες αγορές στο εξωτερικό.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει την  επιχειρηματικότητα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό επιχειρηματικό Δίκτυο.

Δικαιούχοι

  • Νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη τα τελευταία 3 χρόνια.
  • Έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης στην ΕΕ, που έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται για πάνω από 3 χρόνια.

Χρηματοδότηση από την Ε.Ε

Το πρόγραμμα παρέχει μηνιαίο εισόδημα στο νέο επιχειρηματία που κυμαίνεται από 560 μέχρι 1100 ευρώ ανάλογα με τη χώρα που θα φιλοξενηθεί. Παράδειγμα για τους Κύπριους που πρόκειται να μεταβούν  στην Ελλάδα το μηνιαίο ποσό είναι 780 ευρώ , ενώ  για αυτούς που θα μεταβούν στη  Μεγάλη Βρετανία το μηνιαίο ποσό ανέρχεται στα 1000 ευρώ.

Περίοδος Άσκησης

Κυμαίνεται από 1-6 μήνες

Ημερομηνία έναρξης προγράμματος

Το πρόγραμμα λειτουργεί στη Κύπρο από τη 1η Φεβρουαρίου 2011.

Προθεσμία Προγράμματος

31 Δεκεμβρίου 2014

Διαδικασία συμμετοχής στο Πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, είτε αυτοί είναι νέοι επιχειρηματίες είτε επιχειρηματίες υποδοχής, πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους μέσω του διαδικτύου. Θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και τα στοιχεία τους http://www.erasmusentrepreneurs.eu.

Αφού γίνουν αποδεκτοί  από το πρόγραμμα αρχίζει η  αναζήτηση επιχειρηματικών εταίρων. Αυτό γίνεται μέσω του συστήματος στο διαδίκτυο και με τη βοήθεια των διαμεσολαβητών. Αφού επιτευχθεί το ταίριασμα  των δύο μερών, οι Διαμεσολαβητές στη συνέχεια υποβάλουν το αίτημα στην Επιτροπή για τελική έγκριση.

Μετά την έγκριση από την Επιτροπή ακολουθεί το συμβόλαιο μεταξύ των μερών, δηλαδή του νέου επιχειρηματία, του επιχειρηματία «υποδοχής» και των δύο διαμεσολαβητών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ντίνα Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος ΚΟΓΕΕ ( Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών) στο πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, Τηλ. 99 608 418.

2 thoughts on “Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής για Νεαρούς Επιχειρηματίες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus

  1. Yiannis Markides says:

    This sounds like a fabulous opportunity for bussiness people in Cyprus to gain knowledge and expertise obout their trade and even new markets and methodologies used in other EU countries.

    Απάντηση
  2. Stelios Drosos says:

    Goodmorning!
    I’m interesting for this program, i want a know more details.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *