Skip to content

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. «YOUR FIRST EURES JOB»

Document-page-001 (1)Πρόσκληση για ενημερωτική Ημεριδα 260915

Το Τμήμα Εργασίας με την υποστήριξη του EUROPE DIRECT Λεμεσού διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ «YOUR FIRST EURES JOB». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, 15.00-19.00 στην Αίθουσα Πεύκιος Γεωργιάδης στο κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 Ελάτε να μάθετε πώς Νέοι και Επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος στο Πρόγραμμα  www.yourfirsteuresjob.eu

Το “Your First EURES Job” είναι ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για εργασιακή κινητικότητα των νέων της Ευρώπης με στόχο για να βελτιώσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Από την άλλη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενθαρρύνονται μέσω της χρηματοδότησης που τους παρέχει το Πρόγραμμα για ένταξη των νέων στο εργατικό τους δυναμικό.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την κινητικότητα των νέων εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την παροχή πληροφοριών, την αναζήτηση εργασίας, την πρόσληψη και την οικονομική υποστήριξη τόσο σε νέους που αναζητούν εργασία και είναι πρόθυμοι να εργαστούν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις (ιδίως τις ΜΜΕ) για την πρόσληψη νέων ευρωπαίων μετακινούμενων εργαζομένων.

Το Πρόγραμμα Your First EURES Job απευθύνετε:

– Σε νέους μεταξύ 18 και 35 ετών οι οποίοι ζουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ

– Σε όλους τους εργοδότες που εδρεύουν νόμιμα σε χώρες της ΕΕ, και προσφέρουν συμβάσεις εργασίας, κατάρτισης ή πρακτικής εξάσκησης για τουλάχιστον 6 μήνες, υπό τον όρο ότι οι θέσεις αυτές πληρούν όλους τους νόμους και προϋποθέσεις του εθνικού εργατικού δικαίου.

Τι υποστήριξη παρέχεται μέσω του Προγράμματος: 

– Tο Πρόγραμμα χρηματοδοτεί μαθήματα γλώσσας (μέχρι 1200 ευρώ)

– Καλύπτει επίσης έξοδα ταξιδίου για τους νέους που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας ή κατάρτιση (μαθητεία ή πρακτικής άσκηση), επιτρέποντάς τους να μεταβούν για συνεντεύξεις εργασίας στην χώρα που εδρεύει ο εργοδότης (μέχρι 350 ευρώ)

– Καλύπτει μερικά έξοδα εγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ μέχρι να λάβουν το πρώτο τους μισθό (μέχρι 1200 ευρώ).

– Εργοδότες και εταιρείες που απασχολούν έως 250 εργαζόμενους μπορούν να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για το κόστος της εκπαίδευσης των πρόσφατα προσληφθέντων εργαζομένων, ασκούμενων ή μαθητευόμενων και βοηθώντας τους στην ομαλή προσαρμογή τους στην εταιρεία.

Προθεσμία: Μάιος 2016 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Λεμεσό: mpitsillidou@dl.mlsi.gov.cy / nlanda@dl.mlsi.gov.cy 25827351 / 25827320 / 25827353

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *