Skip to content

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το EDIC Λεμεσού

Το Europe Direct Λεμεσού, σε συνεργασία με τη Φοιτητική Ένωση και τον Ποδηλατικό Όμιλο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργάνωσε ποδηλατοδρομία την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου. Η ποδηλατοδρομία είχε αφετηρία τον πρώτο χώρο στάθμευσης του μόλου και διέσχισε τον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, το Europe Direct Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Αθανασίου και τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού διοργάνωσαν Ποδηλατικό Γύρο «Οι δρόμοι μας – οι επιλογές μας». Η εκκίνηση δόθηκε από τον Δήμαρχο Κυριάκο Χατζηττοφή μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο και ακολούθως έκανε τον γύρο του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια των δύο ποδηλατοδρομιών οι ποδηλάτες προμηθεύτηκαν φωσφορούχα διακριτικά και καπελάκια τα οποία προωθούν το μήνυμα της ασφάλειας των ποδηλατών.

Οι ποδηλατοδρομίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητα, η οποία γίνεται σε ετήσια βάση από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, και είχαν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής οι σημερινές τάσεις της αστικής διακίνησης.

Το Europe Direct Λεμεσού μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές ενθαρρύνει τη χρήση εναλλακτικών μέσων διακίνησης εκτός από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, και προβάλλει την πόλη κάτω από ένα άλλο πρίσμα, ειδικά λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας εντός των αποκομμένων από τα αυτοκίνητα περιοχών.

Φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *