Skip to content

Ευρωπαϊκές Ειδήσεις 24/11

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον στο έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων

Αύριο, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα παραστούν στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου θα συζητήσουν κοινές λύσεις για τις τελευταίες μεταναστευτικές προκλήσεις σε διάφορες μεταναστευτικές οδούς.

Ο Αντιπρόεδρος και η Επίτροπος θα παρουσιάσουν στους υπουργούς τις δράσεις που αναλαμβάνει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων σε όλες τις οδούς, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη μείωση των παράτυπων αφίξεων.

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης της ΕΕ για την Κεντρική Μεσόγειο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για ανάλογα σχέδια δράσης σε άλλες μεταναστευτικές οδούς. Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή αποσκοπούν στη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης, στην παροχή λύσεων σε αναδυόμενες προκλήσεις έρευνας και διάσωσης και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης σε ισορροπία με την υπευθυνότητα μεταξύ των κρατών μελών. 

Στη σύνοδο, οι υπουργοί θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη συλλογική τους δέσμευση όσον αφορά την πορεία που θα ακολουθηθεί στο νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο, το οποίο είναι αναγκαίο για βιώσιμες και δομημένες ευρωπαϊκές λύσεις στις κοινές προκλήσεις.

Μετά τη σύνοδο θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου με τον Αντιπρόεδρο κ. Σχοινά και τον Τσέχο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βιτ Ράκουσαν, αύριο περίπου στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση στο EbS.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper Τηλ.: + 32 2 298 56 91· Yuliya Matsyk Τηλ.: +32 2 291 31 73)

5G στα αεροπλάνα, Wi-Fi στον δρόμο — Απόφαση της Επιτροπής ανοίγει νέες ευκαιρίες για καινοτομία

Οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρέχουν την τελευταία τεχνολογία 5G στα αεροσκάφη τους, παράλληλα με τις κινητές τεχνολογίες προηγούμενων γενεών, καθώς η Επιτροπή επικαιροποίησε την εκτελεστική απόφαση σχετικά με το ραδιοφάσμα για τις κινητές επικοινωνίες επί αεροσκαφών, ορίζοντας συγκεκριμένες συχνότητες για την τεχνολογία 5G εν πτήσει.

Οι επιβάτες πτήσεων στην ΕΕ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των κινητών τους τηλεφώνων, ακριβώς όπως στα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία 5G θα καταστήσει δυνατές καινοτόμες υπηρεσίες για τους καταναλωτές και ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Πλέον θα μπορούμε να πετάμε απολαμβάνοντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η υπερταχεία συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας

Από το 2008, η εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής έχει δεσμεύσει ορισμένες συχνότητες για τις κινητές επικοινωνίες στα αεροσκάφη, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τηλεφωνικών κλήσεων και δεδομένων στους επιβάτες των πτήσεων στην ΕΕ. Η επικαιροποίηση της εκτελεστικής απόφασης της Επιτροπής σχετικά με τις κινητές επικοινωνίες επί των αεροσκαφών ανοίγει τον δρόμο για την ευρεία ανάπτυξη υπηρεσιών 5G.

Η υπηρεσία παρέχεται εντός της καμπίνας αεροσκαφών που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό δικτύου (τη λεγόμενη «πικοκυψελίδα»), ο οποίος συνδέει τους χρήστες και δρομολογεί τις κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και τα δεδομένα, συνήθως μέσω δορυφορικού δικτύου, μεταξύ του αεροσκάφους και του επίγειου κινητού δικτύου.

Ακόμη, η Επιτροπή τροποποίησε μια εκτελεστική απόφαση σχετικά με τις ζώνες συχνοτήτων 5 GHz, η οποία καθιστά διαθέσιμες ζώνες συχνοτήτων για Wi-Fi στις οδικές μεταφορές, π.χ. στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία. Η τροποποιητική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για καινοτομίες στην αυτοκινητοβιομηχανία και, ενδεχομένως, για εφαρμογές μετασύμπαντος. Σύμφωνα με την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης, τα κράτη μέλη θα καταστήσουν διαθέσιμες τις ζώνες συχνοτήτων 5 GHz για χρήση σε οδικά οχήματα το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το 5G στην ΕΕ είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke Τηλ.: +32 2 295 86 15· Μαριέττα Γραμμένου — Τηλ.: +32 2 298 35 83)

Ενεργειακή ασφάλεια: Η Επιτροπή καθορίζει πορείες επαναπλήρωσης για το 2023

Ο κανονισμός για την αποθήκευση φυσικού αερίου ορίζει την υποχρέωση των κρατών μελών να γεμίσουν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην επικράτειά τους σε ποσοστό 90% έως την 1η Νοεμβρίου 2023. Προκειμένου να είναι καλά προετοιμασμένη για τον χειμώνα του επόμενου έτους, η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τους στόχους επαναπλήρωσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου από τα κράτη μέλη το 2023. Οι επαρκώς γεμάτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ΕΕ συμβάλλουν στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στη σταθερότητα της αγοράς, καθιστώντας το ενεργειακό μας σύστημα πιο προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση διαταραχών του εφοδιασμού και ραγδαίων αυξήσεων της ζήτησης.

Σε σχετικό εκτελεστικό κανονισμό που βασίζεται στον κανονισμό της ΕΕ για την αποθήκευση φυσικού αερίου, η Επιτροπή καθόρισε τις πορείες πλήρωσης, ώστε τα κράτη μέλη να μπορούν να επιτύχουν τον στόχο του 90% για την αποθήκευση φυσικού αερίου έως την 1η Νοεμβρίου 2023.

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε ήδη να προετοιμαζόμαστε για τον χειμώνα του επόμενου έτους. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της ρωσικής χειραγώγησης και των πιθανών αυξήσεων της ζήτησης λόγω καιρικών συνθηκών ή συνθηκών της παγκόσμιας αγοράς. Καθορίζοντας σήμερα πορείες πλήρωσης για το 2023, παρέχουμε στους φορείς της αγοράς την αναγκαία βεβαιότητα και βοηθούμε την ΕΕ να περάσει τον επόμενο χειμώνα με ασφάλεια.»

Ο εκτελεστικός κανονισμός καθορίζει τους ενδιάμεσους στόχους για τον Φεβρουάριο, τον Μάιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2023 για τα κράτη μέλη που διαθέτουν υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην επικράτειά τους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Tim McPhie — Τηλ.: + 32 2 295 86 02· Giulia Bedini — Τηλ.: + 32 2 295 86 61)

Κώδικας δεοντολογίας της ΕΕ κατά της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο: Η τελευταία αξιολόγηση δείχνει επιβράδυνση της προόδου

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα πορίσματα της έβδομης αξιολόγησης του κώδικα δεοντολογίας για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα πορίσματα της φετινής αξιολόγησης, δυστυχώς παρατηρούνται μειωμένες επιδόσεις των εταιρειών όσον αφορά τη διαδικασία «ειδοποίησης και δράσης»: ο αριθμός των κοινοποιήσεων που επανεξετάστηκαν από τις εταιρείες εντός 24 ωρών μειώθηκε σε σύγκριση με τις δύο τελευταίες διαδικασίες παρακολούθησης, από 90,4% το 2020 σε 81% το 2021 και 64,4% το 2022. Το TikTok είναι η μόνη εταιρεία που βελτίωσε τον χρόνο αξιολόγησης των κοινοποιήσεων. Το ποσοστό αφαίρεσης, που ανέρχεται σε 63,6%, είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το 2020 που είχε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο (71%). Μόνο το YouTube είχε καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα τα δύο τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει θετική εξέλιξη όσον αφορά τη συχνότητα και την ποιότητα της ενημέρωσης των χρηστών από τις εταιρείες, στοιχείο που είχε ζητήσει η Επιτροπή να βελτιώσουν οι εταιρείες στην έκθεση του 2021.

Για τη στήριξη της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας και την αντιμετώπιση των κενών στη διαδικασία «ειδοποίησης και δράσης», οι εταιρείες πληροφορικής και το δίκτυο των οργανισμών αξιόπιστων πηγών επισήμανσης παράνομου περιεχομένου που συμμετέχουν στις διαδικασίες παρακολούθησης συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο δράσης. Το εν λόγω πλαίσιο δράσης καθορίζει πρωτοβουλίες συνεργασίας μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των οποίων δεσμεύονται να ενισχύσουν τον διάλογό τους για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας.

Σχετικό δελτίο Τύπου καθώς και ένα ενημερωτικό δελτίο με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 2 296 22 53· Katarzyna Kolanko — Τηλ.: + 32 2 296 34 44· Cristina Torres Castillo — Τηλ.: + 32 2 299 06 79)

Βία κατά των γυναικών: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί μια πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και απευθύνει έκκληση να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών παγκοσμίως

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Επιτροπή ανακοινώνει το 116 016, τον ενιαίο πανευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας για τις γυναίκες θύματα βίας. Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας θα μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό σε ολόκληρη την ΕΕ για συμβουλές και στήριξη.

Στην ακόλουθη δήλωση που εξέδωσαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ, δίνονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών:

«Βία κατά των γυναικών παρατηρείται σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία συγκλονίζουν: στην ΕΕ και παγκοσμίως, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Σήμερα, ένα στα πέντε νέα κορίτσια πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η βία στο διαδίκτυο αυξάνεται, καθώς μία στις δύο νέες γυναίκες είναι θύματα έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.

Η ΕΕ καταδικάζει όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα οι γυναίκες και τα κορίτσια να εξακολουθούν να πέφτουν θύματα κακοποίησης, παρενόχλησης, βιασμού, ακρωτηριασμών ή καταναγκαστικών γάμων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο να βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών εντός και εκτός της ΕΕ. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα προς τις γυναίκες και τα κορίτσια, τα θύματα και τις γυναίκες που έχουν επιζήσει από περιστατικά βίας.»

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση στο διαδίκτυο και να συμβουλευθείτε το επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην ΕΕ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 2 296 22 53· Katarzyna Kolanko — Τηλ.: + 32 2 296 34 44· Cristina Torres Castillo — Τηλ.: + 32 2 299 06 79)

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: πάνω από 142 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας μέσω του εθελοντισμού σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη

Σήμερα η Επιτροπή δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για το 2023. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι ένα πρόγραμμα της ΕΕ για νέους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αλληλεγγύης σε διάφορους τομείς, από την παροχή βοήθειας σε μειονεκτούντα άτομα έως τη συμβολή στη δράση για την υγεία και το περιβάλλον, σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής.

Με βάση το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, η πρόσκληση αποσκοπεί στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών αλληλεγγύης για τους νέους, διαθέτοντας πάνω από 142 εκατ. ευρώ. Θα χρηματοδοτήσει τον εθελοντισμό, έργα αλληλεγγύης υπό την καθοδήγηση νέων, ομάδες εθελοντισμού σε τομείς υψηλής προτεραιότητας με επίκεντρο την αρωγή των ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από ένοπλες συγκρούσεις και άλλα θύματα φυσικών ή μη φυσικών καταστροφών, όπως και την πρόληψη, την προώθηση και τη στήριξη στον τομέα της υγείας, καθώς και την επόμενη έκδοση του Ευρωπαϊκού Σώματος Εθελοντών Ανθρωπιστικής Βοήθειας.

Η πρόσκληση αυτή παρέχει επίσης στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Σώματος Εθελοντών Ανθρωπιστικής Βοήθειας, θα πρέπει να αναπτυχθεί αλληλεγγύη μεταξύ οργανώσεων και εθελοντών από τα κράτη μέλη, τρίτες χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα [i] και άτομα και κοινότητες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια, οι πρώτοι εθελοντές θα αναλάβουν δράση σε έργα σε ευρεία γεωγραφική κλίμακα.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών για δραστηριότητες αλληλεγγύης που ασχολούνται με κοινωνικές προκλήσεις, και μεταξύ 18 και 35 ετών για εθελοντισμό στήριξης διεθνών δραστηριοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, όπου μπορούν να φυλλομετρήσουν και να βρουν φορείς που υλοποιούν έργα. Ομάδες νέων που έχουν εγγραφεί στη διαδικτυακή πύλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης για έργα αλληλεγγύης στα οποία είναι επικεφαλής.

Οποιοσδήποτε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας μπορεί να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης βάσει σήματος ποιότητας, το οποίο πιστοποιεί ότι ο κάτοχος είναι σε θέση να διεξάγει δραστηριότητες αλληλεγγύης υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις αρχές, τους στόχους και τις απαιτήσεις του προγράμματος. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τη βοήθεια των εθνικών οργανισμών του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης που εδρεύουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα ή του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) για κεντρικές δράσεις. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απαριθμεί τα διάφορα είδη δράσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις αντίστοιχες προθεσμίες υποβολής αιτήσεων.

Ιστορικό

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης άρχισε να λειτουργεί ως πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ από τον Οκτώβριο του 2018, με προϋπολογισμό λειτουργίας ύψους 375,6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020. Βασίζεται σε προηγούμενες πρωτοβουλίες της ΕΕ στον τομέα της αλληλεγγύης και στόχος του είναι να προσφέρει μια μοναδική πύλη για τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλληλεγγύης και τους νέους που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία σε τομείς που έχουν τη μεγαλύτερη αξία γι’ αυτούς. Με βάση την επιτυχία της πρωτοβουλίας, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης συνεχίζει και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του κατά την περίοδο 2021-2027, και θα τις επεκτείνει για να συμβάλει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για την περίοδο 2021-2027 ανέρχεται σε 1,009 δισ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επταετούς λειτουργίας του, το εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ θα δώσει τη δυνατότητα σε τουλάχιστον 270 000 νέους να συμμετάσχουν σε δράσεις αλληλεγγύης.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης υποστηρίζει τις πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεργάζεται με φορείς και νέους σε έργα για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών με τους εξής τρόπους:

  • προώθηση της ένταξης και της πολυμορφίας, με στόχο να παράσχει σε όλους τους νέους ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης·
  • υποστήριξη έργων και δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην προστασία, τη διατήρηση και την ενίσχυση των φυσικών οικοτόπων και του περιβάλλοντος, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στη διευκόλυνση αλλαγών συμπεριφοράς·
  • συμβολή στην ψηφιακή μετάβαση με την υποστήριξη έργων και δραστηριοτήτων που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες, προωθούν τον ψηφιακό γραμματισμό και βοηθούν στην κατανόηση των κινδύνων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία·
  • ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των νέων ώστε να είναι ενεργοί στην κοινωνία και να γίνουν πραγματικοί παράγοντες αλλαγής.

Χάρη στην εγγενή ευελιξία του, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης κινητοποιήθηκε γρήγορα για να στηρίξει τους εκτοπισμένους Ουκρανούς, σε συνεργασία με τους εθνικούς οργανισμούς. Το 2022 οι αιτούντες έργα ενθαρρύνθηκαν να συμπεριλάβουν δραστηριότητες που συνδέονται με την ένταξη των εκτοπισμένων Ουκρανών, την προώθηση των ευρωπαϊκών κοινών αξιών ή την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες

Ετήσιο πρόγραμμα εργασιών για το 2023

Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

Ειδησεογραφικό άρθρο για την Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

Οδηγός προγράμματος 2023


[i] Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Τουρκία.

Quote(s)

Οι νέοι είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν και να δραστηριοποιηθούν. Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 έδειξε ότι έχουν πολλά να δώσουν στην κοινωνία. Αποτελούν την κινητήρια δύναμη της προόδου. Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης παραμένει σημαντικό εργαλείο για την ενδυνάμωση των νέων ώστε να συμμετάσχουν στα κοινά και για τη στήριξή τους στην οικοδόμηση ενός καλύτερου, οικολογικότερου, πιο ψηφιακού και χωρίς αποκλεισμούς μέλλοντος.

κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας – 24/11/2022

pdf σε εκτυπώσιμη μορφή

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: 142 εκατ. ευρώ

ελληνικά (44.21 kB – PDF)

Τηλεφόρτωση (44.21 kBPDF)

Αρμόδιοι επικοινωνίας με τα ΜΜΕ

·         Sonya GOSPODINOVA

Τηλέφωνο

+32 2 296 69 53

Ηλεκτρονική διεύθυνση

sonya.gospodinova@ec.europa.eu

·         Flore BOUTIER

Τηλέφωνο

+32 2 296 60 43

Ηλεκτρονική διεύθυνση

flore.boutier1@ec.europa.eu

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται επεξεργασίας συμφώνως προς τον Κανονισμό (EC) αριθ. 2018/1725. Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργάζεται η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τυγχάνουν ανάλογης διαχείρισης.

Athanasios ATHANASIOU

Press Officer / Political Reporter

European Commission

Representation in Cyprus

EU House, 30  Vyronos Avenue, 1096 Nicosia

Tel: +357 22 81 75 76 Mob: +357 99 363753

Twitter: @aathans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *