Skip to content

55 Θέσεις εργασίας στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στις Βρυξέλλες

heh_exhibition_01Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει τίτλων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων από τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα προσλάβει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» και «βοηθούς διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD και AST, αντίστοιχα) για το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, το οποίο θα εδρεύει στις Βρυξέλλες και η έναρξη του προβλέπεται για το 2016.

Αριθμός επιτυχόντων ανά διαγωνισμό και ανά τομέα

Επιμελητής (AD 7): 20

Εκπαιδευτής μουσείου (AD 7): 15

Συντηρητής (υπεύθυνος συντήρησης και συλλογής) (AD 7): 5

Βοηθός επιμελητή (AST 3): 10

Βοηθός υπευθύνου συντήρησης και συλλογής (AST 3): 5

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι επιμελητές (AD 7) θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των εκθέσεων του μουσείου, ιδίως για τις προσωρινές και περιοδεύουσες εκθέσεις, τον εκσυγχρονισμό της μόνιμης έκθεσης, την αναζήτηση θέματος και αντικειμένων, τον εμπλουτισμό της μουσειακής συλλογής και τη σύνταξη σχετικών κειμένων προς δημοσίευση. Επίσης, θα αντιπροσωπεύουν το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας (ΣΕΙ) σε εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Οι βοηθοί του επιμελητή θα βοηθούν τον (τους) επιμελητή(-ές) σε ορισμένα από τα προαναφερθέντα καθήκοντα.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Επιμελητής (AD 7)

Τουλάχιστον 4 έτη ολοκληρωμένων πανεπιστημιακών σπουδών πιστοποιημένων με δίπλωμα/πτυχίο στην Ιστορία ή σε συναφές αντικείμενο καθώς και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα μετά την απόκτηση του πτυχίου.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Βοηθός επιμελητή (AST 3)

Ολοκληρωμένες σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες από δίπλωμα/πτυχίο στην Ιστορία ή σε συναφές αντικείμενο καθώς και επαγγελματική πείρα τουλάχιστον 3 ετών στον τομέα των εκθέσεων μουσείου μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου.

Ή

Σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πιστοποιούμενες από δίπλωμα το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα, εκ των οποίων τουλάχιστον 3 έτη στον τομέα των εκθέσεων μουσείου μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου.

Οι εκπαιδευτές μουσείου  (AD 7) θα είναι αρμόδιοι για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της στρατηγικής μάθησης και των προγραμμάτων που σχετίζονται με τις εκθέσεις. Θα είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση ποικίλων ελκυστικών σεμιναρίων κατάρτισης για όλες τις ομάδες στόχου. Θα έχουν επίσης επαφές με σχολεία και θα οργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Εκπαιδευτής μουσείου (AD 7)

Τουλάχιστον 4 έτη ολοκληρωμένων πανεπιστημιακών σπουδών πιστοποιημένων με δίπλωμα/πτυχίο στην Εκπαίδευση Μουσείου, στη Μουσειολογία, στην Ιστορία ή σε συναφή αντικείμενα, καθώς και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα, μετά την απόκτηση του πτυχίου.

Οι συντηρητές θα είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της συλλογής του ΣΕΙ και των δανεισμένων αντικειμένων. Θα εποπτεύουν τους χώρους αποθήκευσης και εκθέσεων, θα τηρούν αρχεία, θα εξετάζουν την κατάσταση των αντικειμένων, και θα προτείνουν μέτρα διατήρησης και αποκατάστασης και θα εκτιμούν το κόστος τους. Θα ελέγχουν επίσης τις συμβάσεις με εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών. Οι βοηθοί συντηρητή θα βοηθούν τον (τους) συντηρητή(-ές) σε ορισμένα από τα καθήκοντα που έχουν σχέση με τη διαφύλαξη της προαναφερθείσας συλλογής.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Συντηρητής — υπεύθυνος συντήρησης και συλλογής (AD 7)

Τουλάχιστον 4 έτη ολοκληρωμένων πανεπιστημιακών σπουδών πιστοποιημένων με δίπλωμα/πτυχίο στη συντήρηση και στη μουσειολογία ή σε συναφή αντικείμενα, καθώς και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα μετά την απόκτηση του πτυχίου.

Βοηθός υπευθύνου συντήρησης και συλλογής (AST 3)

Ολοκληρωμένες σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες από δίπλωμα/πτυχίο στη συντήρηση και τουλάχιστον 3 έτη επαγγελματικής πείρας σε τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα μετά την απόκτηση του διπλώματος/πτυχίου.

Ή

Ολοκληρωμένες σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες από δίπλωμα/πτυχίο το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τουλάχιστον 6 έτη επαγγελματικής πείρας σε συναφή τομέα που έχει σχέση με τα επαγγελματικά προσόντα μετά την απόκτηση του πτυχίου.

Προθεσμία εγγραφής: 23 Ιουλίου 2015

Περισσότερες πληροφορίες: http://europa.eu/epso/index_el.htm
http://eur-lex.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *