Skip to content

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε «Ημέρα της Ευρώπης: διεκδικώ τα δικαιώματα μου – αξιοποιώ τις ευκαιρίες της Ευρώπης»

Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Αθανασίου (πλησίον του Δημαρχείου) ενημερωτική ημερίδα  με τίτλο: «Ημέρα της Ευρώπη: διεκδικώ τα δικαιώματα μου – αξιοποιώ τις ευκαιρίες της Ευρώπης» στα πλαίσια των εορτασμών της «Ημέρας της Ευρώπης» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου. Η ημερίδα έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Μαΐου, 2015 και ώρα 17:30 στην Πλατεία Ειρήνης και διοργανώθηκε το Europe Direct Λεμεσού, το Δήμο Αγίου Αθανασίου και το Λύκειο Λινόπετρας.

Στους χαιρετισμούς τους, ο Κυριάκος Χατζηττοφής, Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, ο Γιώργος Ιωσηφίδης, Διευθυντής Λυκείου Λινόπετρας, ο Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, Γενικός Υπεύθυνος Europe Direct Λεμεσού και η Αλεξάντρα Ατταλίδου, Αναπ. Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τόνισαν τη σημαντικότητα  της 9ης Μαΐου η οποία προάγει την προσέγγιση των λαών της Ευρώπης, την πολυπολιτισμικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν  παρεμβάσεις από τους Ευρωβουλευτές Νεοκλή Συλικιώτη, Κώστα Μαυρίδη, Δημήτρη Παπαδάκη και Τάκη Χατζηγεωργίου.

Ειδικότερα, ο Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, Γενικός Υπεύθυνος Europe Direct Λεμεσού, μιλώντας στην Εφημερίδα Λεμεσός αναφέρθηκε ότι «η Ένωση δεν είναι μόνο υποχρεώσεις αλλά δικαιώματα τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε και να διεκδικούμε. Ευκαιρίες ειδικά για τους νέους ανθρώπους και σε αυτούς στοχεύει αυτή η εκδήλωση. Τα σχολεία της περιοχής είναι εδώ να μας παρουσιάσουν την δουλειά τους πάνω σε αυτό το θέμα». Κλείνοντας δήλωσε ότι «Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα για μια καλύτερη Ευρώπη, της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και της ευημερίας των λαών της».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικά και χορευτικά σύνολα που προέρχονταν από το Ανοιχτό Σχολείο Αγίου Αθανασίου και από τα Σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας διοργανώθηκαν εργαστήρια μάθησης και ψυχαγωγίας με τη συμμετοχή Κυπρίων, άλλων ευρωπαίων πολιτών και υπηκόων τρίτων χωρών και έγινε δεξίωση με εδέσματα από χώρες της ΕΕ και τρίτων χωρών. Οι Ευρωβουλευτές έλαβαν επίσης μέρος στα εργαστήρια και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες όπως επίσης έγιναν αποδέκτες των προβληματισμών τους. Ενδεικτικά πιο κάτω αναφέρονται τα θέματα των σεμιναρίων που πραγματοποιηθήκαν:

  • Ανθρώπινα δικαιώματα και πολυπολιτισμικότητα

    • Κινητικότητα και εργασία στην Ε.Ε.

    • Εκπαίδευση, γραμματισμός και τεχνολογία μέσα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

    • Σχολικός εκφοβισμός (Bullying) και πως τον αντιπαλεύουμε

    • Περιβάλλον (ανακύκλωση, μείωση απορριμμάτων, κομποστοποίηση)

    • Εργαστήρι Ζωγραφικής / Xειροτεχνίας / Χαρακτικής / Γελοιογραφίας

    • Εργαστήρι Θεατρικού Παραμυθιού

Με το πέρας των ενημερωτικών εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Διαγωνισμού – Euroquiz όπου οι λειτουργοί του Europe Direct παρέδωσαν τρία tablets  στους νικητές που προέρχονταν από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *