Skip to content

Σχέδιο Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς- 2015

anadΣτόχος του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους απόφοιτους Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας, ηλικίας κάτω από 25 ετών, με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν κατάλληλο δυναμικό.

Το Σχέδιο στοχεύει στην ένταξη κατά το 2015, 1000 άνεργων νέων αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ από τις 15/6/2015 μέχρι τις 18/9/2015.

Αναλυτική Περιγραφή Πρόσκλησης:

Η ΑνΑΔ προβαίνει σε προσκλήσεις προς άνεργους νέους, καθώς και σε επιχειρήσεις/ οργανισμούς για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Καταρτίζεται κατάλογος κατάταξης των ανέργων, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας.

Επίσης, καταρτίζεται κατάλογος των προσφερόμενων θέσεων σε επιχειρήσεις/ οργανισμούς.

 

Η ΑνΑΔ προχωρεί στην τοποθέτηση των ανέργων με βάση τις διαθέσιμες θέσεις και τη σειρά κατάταξής τους. Η τοποθέτηση αφορά θέση εργασίας σε συγκεκριμένο επάγγελμα, σύμφωνα με δηλωμένη προτίμηση κάθε ανέργου.

 

Για κάθε τοποθέτηση είναι απαραίτητο να υπάρχει κατάλληλη δομή για την εφαρμογή προγράμματος πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας από την επιχείρηση/ οργανισμό, περιγραφή καθηκόντων/ εργασιών για τη θέση εργασίας του ανέργου και κατάλληλος καθοδηγητής με την ευθύνη επίβλεψης/ καθοδήγησης του ανέργου. Το πρόγραμμα πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας κάθε ανέργου σε θέση εργασίας έχει διάρκεια 6 μήνες (26 εβδομάδες).

 

Η ΑνΑΔ παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος του ανέργου με επί  τόπου επισκέψεις στην επιχείρηση/ οργανισμό.

 

Η ΑνΑΔ καταβάλλει επίδομα κατάρτισης στον άνεργο για το χρόνο συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται κάθε μήνα.

 

Η ΑνΑΔ εκδίδει Πιστοποιητικό Πρακτικής Κατάρτισης και Εργασιακής Πείρας για κάθε άνεργο που συμπλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα.

 

 

Συνολικός Προϋπολογισμός Πρόσκλησης: €4,300,000

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *