Skip to content

Τεράστιο ενδιαφέρον πολιτών για το Σεμινάριο«Παρουσίαση των δυο σχεδίων χορηγιών για την ενίσχυση της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο «Παρουσίαση των δυο σχεδίων για την ενίσχυση της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» στο Αμφιθέατρο 1 του κτηρίου Τάσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Europe Direct Λεμεσού και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συνεργάστηκαν με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για τα σχέδια χορηγιών τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Την ενημερωτική ημερίδα παρακολούθησαν πέραν των 250 ατόμων μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Δήμων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, επιχειρηματίες και πολλοί πολίτες.

Σύντομος χαιρετισμός πραγματοποιήθηκε από την κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αναπ. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Στη συνέχεια έλαβε χώρα εξειδικευμένη παρουσίαση για τα δυο σχέδια ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, από τον κ. Φίλιππο Χριστοφή, Α’ Λειτουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας. Στη συνέχεια ο κ. Χριστοφής αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και στους όρους που πρέπει να πληρούν τα έντυπα αιτήσεων των δυο σχεδίων ούτως ώστε να κριθούν επιλέξιμα για να συγχρηματοδοτηθούν. Τέλος, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς του ακροατηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας να τοποθετηθεί αλλά και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τα δυο σχέδια.

Το Europe Direct Λεμεσού θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότηση, εκπαίδευση και κατάρτιση και να αυξήσει τη συμμετοχικότητα τους σε φόρα που αφορούν την Ευρώπη.

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις του Σεμιναρίου:

1. 15-03-18 Entypo Aitisis (EU)

2. 15-03-18 NE-GE schemes presentation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *