Skip to content

Η ΕΕ προκηρύσσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο για Γυναίκες με Καινοτόμες Δραστηριότητες

Women-EntrepreneursΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει για Τρίτη χρονιά το Βραβείο για Γυναίκες με Καινοτόμες Δραστηριότητες με στόχο να τιμήσει τρεις γυναίκες που έχουν αξιοποιήσει εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες.

Το βραβείο έχει ως στόχο να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και να εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν μια τέτοια πορεία. Σκοπός είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην έρευνα και την καινοτομία, όπως και το ποσοστό κατάληψης κορυφαίων θέσεων στη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τα τρία ακόλουθα βραβεία θα δοθούν την Άνοιξη του 2016:

1ο βραβείο: €100.000
2ο βραβείο: €50.000
3ο βραβείο: €30.000

Προθεσμία υποβολής αίτησης: 20 Οκτωβρίου 2015

Όπως ανέφερε και ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας κ. Carlos Moedas: «Ενδέχεται να σημειώθηκε κάποια βελτίωση τα τελευταία χρόνια, αλλά οι γυναίκες ερευνήτριες και επιχειρηματίες εξακολουθούν να αποτελούν μειοψηφία στην Ευρώπη. Από οικονομικής, διανοητικής ή κοινωνικής απόψεως, δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε να χάνουμε αυτή την τεράστια δεξαμενή ανεκμετάλλευτου ταλέντου. Το Ευρωπαϊκό Βραβείο για Γυναίκες με Καινοτόμες Ιδέες αναγνωρίζει γυναίκες επιχειρηματίες για τα αξιοσημείωτα επιτεύγματά τους, εμπνέοντας τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.»

«Η ισότητα των φύλων δεν αποτελεί απλώς μια ηθική επιταγή, αλλά καθίσταται επίσης νοητή και από οικονομικής απόψεως» δήλωσε η αρμόδια για θέματα ισότητας επίτροπος Věra Jourová. «Η διαφορετικότητα είναι θετικό στοιχείο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, διότι φέρνει νέα ταλέντα και καινούριες ιδέες. Το βραβείο της ΕΕ για γυναίκες με Καινοτόμες Ιδέες αναδεικνύει το γυναικείο ταλέντο και είναι πιθανόν να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν τη σταδιοδρομία στον τομέα της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται».

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις γυναίκες που έχουν ιδρύσει ή συν-ιδρύσει την εταιρεία τους και οι οποίες έχουν επωφεληθεί σε κάποιο σημείο της καριέρας τους από τη χρηματοδότηση της ΕΕ για έρευνα και καινοτομία. Οι διαγωνιζόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2015. Μια υψηλού επιπέδου κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τις τρεις νικήτριες που θα ανακοινωθούν το 2016.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *