Skip to content

Σχέδιo Χορηγιών Ενίσχυσης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας

Ενίσχυση_Επιχειρηματικής_ΚαινοτομίαςΤο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒ&Τ) ανακοινώνει την πρώτη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στα πλαίσια του «Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας – Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων, Υπηρεσιών και Διεργασιών» το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας και της Επενδυτικής Προτεραιότητας 1: «Ενίσχυση της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας».Το Σχέδιο αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση υφιστάμενων και νεοσύστατων επιχειρήσεων που επενδύουν στην έρευνα και καινοτομία για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία προγραμματίζουν να διαθέσουν στην αγορά, καθώς και/ή σε καινοτόμες διεργασίες και διαδικασίες στην παραγωγή των προϊόντων τους.Ο σκοπός αυτός προβλέπεται να επιτευχθεί με την αξιοποίηση κινήτρων υπό τη μορφή χρηματοδοτικών ενισχύσεων.

Το ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου κατά την προκήρυξη αυτή ανέρχεται στα €10εκατομμύρια ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου, που θα διατεθεί την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ανέρχεται στα €18εκ.

Οι χορηγίες που θα παραχωρούνται στους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο Σχέδιο ανέρχονται σε :

– 25% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του Σχεδίου για αιτήσεις στην κατηγορία των νεοσύστατων επιχειρήσεων με μέγιστο ποσό χορηγίας τις €50.000 ανά επιχείρηση και ένταση ενίσχυσης 80%.

– 75% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του Σχεδίου για αιτήσεις στην κατηγορία των υφιστάμενων επιχειρήσεων με μέγιστο ποσό χορηγίας τις €250.000 ανά επιχείρηση και μέγιστη ένταση ενίσχυσης 60%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου (στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες), τα Έντυπα της Αίτησεων και Οδηγίες για Συμπλήρωση Εντύπων Αιτήσης από την ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mcit.gov.cy στην κατηγορία Υπηρεσία Τεχνολογίας – Βιομηχανικές Εφαρμογές – Σχέδιο Χορηγιών Ενίσχυσης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2014.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως για τυχόν ερωτήσεις που αφορούν τη συμπλήρωση των αιτήσεων και την κατανόηση του Οδηγού του Σχεδίου, τις αποστείλουν γραπτώς στην ηλεκτρονική διέυθυνσηghajipapas@mcit.gov.cy ή mathanasiadou@mcit.gov.cy. Σημειώνεται ότι οι ερωτήσεις/απαντήσεις θα αναρτόνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην κατηγορία Υπηρεσία Τεχνολογίας – Βιομηχανικές Εφαρμογές – Σχέδιο Χορηγιών Ενίσχυσης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2014 Συχνές Ερωτήσεις, για διευκόλυνση του κοινού.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2015. Το Σχέδιο ή μέρος του δύναται να τροποποιηθεί, ανασταλεί ή αντικατασταθεί με άλλο Σχέδιο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
02/01/2015

Αρχείο Acrobat Reader Ανακοινωση στον τύπο 2014.pdf 
Αρχείο Excel 26 ΝΝΝΝ v6_7 Αίτηση Συμμετοχής Προϋπολ χρον.xls 
Αρχείο Acrobat Reader 6 ENN Επιχείρηση Αίτηση Συμμετοχής επιχειρ ε9 4 5 form 4_distributed.pdf 
Αρχείο Acrobat Reader 7 ΝΝΝ Αίτηση Συμμετοχής Έργου ε9 7 5 form_distributed.pdf 
Αρχείο Acrobat Reader 61 3 Οδηγίες για συμπλήρωση Εντύπων Αίτησης ε11.pdf 
Αρχείο Word Γραπτή δήλωση περί Ελέγχου των Κρατικών Ενισχύσεων.doc 
Αρχείο Acrobat Reader 1 ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2014.pdf 
ocx 1 ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 2014.docx 
Αρχείο Word 40 Παράρτημα Βεβαιωση Ελεγκτων για μη προβληματική – Μεγάλη Επιχείρηση.doc 
Αρχείο Word 40 Παράρτημα Βεβαιωση Ελεγκτων για μη προβληματική – ΜΜΕ.doc 
Αρχείο Word Πληρεξούσιο Έγγραφο.doc 
Αρχείο Word Έντυπο 1.doc 
Αρχείο Word Έντυπο 2.doc 
Αρχείο Word Έντυπο 4.doc 
Αρχείο Word Έντυπο 3.doc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *