Skip to content

Τo ΤΕΠΑΚ καταδικάζει την επίθεση στην ομιλία του κ. Ταλάτ

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση στους παρευρισκόμενους στην χθεσινή (26/3/2014) εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές Επίλυσης του Κυπριακού και Επανένωσης της Κύπρου» με διοργανωτές την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Europe Direct Λεμεσού και το Πανεπιστήμιο.

Όσοι επιχείρησαν να διακόψουν τον δημοκρατικό διάλογο και τη συζήτηση για την ανάγκη επανένωσης της πατρίδας μας απέτυχαν παταγωδώς. Απέτυχαν γιατί σήμερα σύσσωμοι και μονιασμένοι οι δημοκρατικοί πολίτες, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, τοποθετούνται με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και φασισμού.

Ως δημόσιο πανεπιστήμιο, το ΤΕΠΑΚ θα συνεχίσει να εργάζεται για την εμπέδωση μιας κουλτούρας ελεύθερου διαλόγου ο οποίος, κατά τρόπο νηφάλιο, συνετό και συγκροτημένο, να υπερβαίνει τις αγκυλώσεις που για δεκαετίες ταλαιπωρούν τον τόπο. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο δεν θα σταματήσει να συμβάλλει στην αποτύπωση κοινών προβληματισμών για τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Αναφορικά με τις έκνομες πράξεις που εκδηλώθηκαν στο χώρο της διοργάνωσης, οι περαιτέρω ενδεδειγμένες ενέργειες δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Πανεπιστημίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *