Skip to content

Τεράστιο ενδιαφέρον Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις

Μεγάλη Επιτυχία της Ημερίδας «Έλα να μάθεις για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα της ΕΕ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα «Έλα να μάθεις για τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσης από τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα της ΕΕ» στο Αμφιθέατρο 1 του κτηρίου Τάσος Παπαδόπουλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Europe Direct Λεμεσού και η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ανάπτυξης συνεργάστηκαν με σκοπό να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που πηγάζουν από την ΕΕ.

Την ενημερωτική ημερίδα παρακολούθησαν πέραν των 280 ατόμων μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Δήμων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων, επιχειρηματίες και πολλοί δημότες.

Σύντομοι χαιρετισμοί πραγματοποιήθηκαν από την καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού – Παπαηλιού, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και από τον κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Στη συνέχεια έλαβε χώρα εξειδικευμένη παρουσίαση για τα προγράμματα COSME, EaSI, Creative Europe και Off the shelf instruments για ΜμΕ καθώς και παρουσιάσεις σχετικά με τα σχέδια τα σχέδια χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προσφέρουν η Τράπεζα Κύπρου, η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η Ελληνική Τράπεζα. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος παρουσιάστηκαν δράσεις για τη προώθηση της Επιχειρηματικότητας όπως το πρόγραμμα  “Erasmus for Young Entrepreneurs”, το “Enterprise Europe Network”, το “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες” και το “We mean Business” μέσα στα πλαίσια του Erasmus+. Τέλος, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς του ακροατηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας να τοποθετηθεί αλλά και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις ομιλίες.

Το Europe Direct Λεμεσού θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με απώτερο σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αναφορικά με τα κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότηση, εκπαίδευση και κατάρτιση και να αυξήσει τη συμμετοχικότητα τους σε φόρα που αφορούν την Ευρώπη.

Όλες οι παρουσιάσεις βρίσκονται: http://europedirect.cut.ac.cy/?p=3524

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *