Skip to content

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης για την αξία της διανοητικής ιδιοκτησίας και τη ζημία που προκαλεί η παραποίηση/απομίμηση και η πειρατεία

Γενικός στόχος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η ευαισθητοποίηση για την αξία και τα οφέλη της διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ), αλλά και για τη ζημία που προκαλεί η παραβίαση των σχετικών δικαιωμάτων, μέσω της συμμετοχής ενδιαφερομένων, πολλαπλασιαστών και μέσων επικοινωνίας, και της ενθάρρυνσης διαπροσωπικών επαφών.

Οι ειδικότεροι στόχοι της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προσφορών είναι να εξοικειωθούν οι πολίτες της ΕΕ με τη διανοητική ιδιοκτησία και την αξία της, καθώς και να ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους της παραποίησης/απομίμησης και της πειρατείας, να καταδειχθεί στους πολίτες της ΕΕ ο αντίκτυπος που έχει η διανοητική ιδιοκτησία στην καθημερινότητά τους, να αποδομηθούν μύθοι και να αλλάξουν παγιωμένες αντιλήψεις για τη ΔΙ και κυρίως για την παραποίηση/απομίμηση και την πειρατεία.

Οι αιτούντες που θεωρούνται επιλέξιμοι να υποβάλλουν αίτηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης πρέπει να είναι νομικές οντότητες δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου. Οι εν λόγω οντότητες μπορεί να είναι:
— μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ενώσεις, ΜΚΟ,
— δημόσιοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο,
— πανεπιστήμια, ιδρύματα …
—να είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα ενός από τα 28 κράτη μέλη και να προσκομίσουν στοιχεία από τη χώρα εγγραφής τους που να πιστοποιούν ότι ο αιτών έχει νομίμως συσταθεί και εγγραφεί στο μητρώο τουλάχιστον προ διετίας.

Η μέγιστη διάρκεια (περίοδος επιλεξιμότητας) είναι 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας επιχορήγησης, ενώ είναι δυνατό να δοθεί παράταση που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Προϋπολογισμός

Ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός για τη συγχρηματοδότηση των σχεδίων στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων ανέρχεται σε 500 000 ευρώ.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2015 σύμφωνα με τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή να επιδοθούν ιδιοχείρως στο ΓΕΕΑ στην ακόλουθη διεύθυνση:
Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks and Designs)
Avenida de Europa 4
03008 Alicante
ESPAÑA

Σχετικός σύνδεσμος:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=uriserv:OJ.C_.2015.013.01.0003.01.ELL

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *