Skip to content

Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Προγράμματος Copernicus

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  πρόκειται να συγκροτήσει Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Πρόγραμμα Copernicus, σκοπός της οποίας θα είναι να προσφέρει συμβουλές σχετικά με την παρούσα κατάσταση και την εξέλιξη του Προγράμματος Παρατήρησης Γης Copernicus.

Το Copernicus είναι το νέο όνομα του προγράμματος γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παλιότερα ήταν γνωστό ως πρωτοβουλία GMES (Παγκόσμια παρακολούθηση του περιβάλλοντος και της ασφάλειας). Το νέο όνομα ανακοινώθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, κ. Antonio Tajani, κατά τη διάρκεια του το Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Σε έναν κόσμο αντιμέτωπο με πολλούς κινδύνους φυσικών και άλλων καταστροφών το πρόγραμμα Copernicus αποσκοπεί να παρακολουθεί την κατάσταση του περιβάλλοντος στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα και να βελτιώνει την ασφάλεια των πολιτών. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα Copernicus, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει έως 85 000 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο 2015-2030, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη (βλέπε IP/12/1304).copernicus

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια Ομάδα Εμπειρογνωμόνων με την κατάλληλη εξειδίκευση η οποία αναμένεται θα συμβουλεύσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διάφορα ζητήματα που αφορούν στην απόδοση του Προγράμματος και των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει καθώς στις ενέργειες προετοιμασίας για το μέλλον. Τη διαχείριση της Ομάδας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφορίας (Institute for Environment and Sustainability) του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Center, JRC).

Προθεσμία: 28 Μαρτίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες:

http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=7320

http://www.gsrt.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *