Skip to content

Πρόσκληση για Ατομικές Υ̟οτροφίες Marie Sklodowska-Curie

marie_curie_actions_fp6_logoΕίστε ένας έμπειρος ερευνητής/τρια που σκέφτεστε τα επόμενα βήματα στη σταδιοδρομίας σας; Η πρόσκληση για Ατομικές Υποτροφίες Marie Sklodowska-Curie είναι τώρα ανοικτή και προσφέρει οικονομική στήριξη σε ερευνητές που επιθυμούν να ενισχύσουν την εξέλιξη και τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους, μέσω της εργασίας τους στο εξωτερικό.
Ο προϋπολογισμός του 2015 για τις Ατομικές Υποτροφίες είναι 215 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου με καταληκτική προθεσμία στις 10 Σεπτεμβρίου 2015. Η δράση σκοπεύει να στηρίξει τους καλύτερους, πιο υποσχόμενους ατομικούς ερευνητές από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μόνο έμπειροι ερευνητές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσκληση είναι ανοικτή για ερευνητές, οι οποίοι κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα ή για ερευνητές οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ερευνητικής εμπειρίας πλήρους απασχόλησης κατά την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης.
Οι Ατομικές Υποτροφίες παρέχουν ευκαιρίες για την απόκτηση και μεταφορά νέας γνώσης καθώς και ευκαιρίες για εργασία στον τομέα της έρευνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο (κράτη μέλη της Ε.Ε. και συνδεδεμένες χώρες) ή εκτός Ευρώπης. Η δράση υποστηρίζει ιδιαίτερα την επιστροφή και επανένταξη ερευνητών από χώρες εκτός Ευρώπης που έχουν στο παρελθόν εργαστεί εδώ. Επίσης, η δράση βοηθά την ανάπτυξη ή στην επανεκκίνηση της καριέρας ατομικών ερευνητών, οι οποίοι παρουσιάζουν μεγάλες δυνατότητες, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία τους.

Πηγή: http://www.eoc.org.cy/ 

Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *