Skip to content

Πραγματοποίηση Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού στα Γραφεία του Europe Direct Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, ο Επαρχιακός Διαγωνισμός για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα γραφεία του Europe Direct Λεμεσού στην Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

 Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές/τριες Γ΄ Λυκείου από  10 σχολεία της Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) από την επαρχία της Λεμεσού. Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτήματα σε σχέση με την ΕΕ που υποβλήθηκαν από τον παρουσιαστή Γιώργο Ρούσο.

 Ο διαγωνισμός αναμεταδιδόταν ζωντανά από την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού μέσω live streaming.

 Νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές από το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου που θα συμμετέχουν στον τελικό στη Λευκωσία τον επόμενο μήνα.  Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες (8 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί) θα κερδίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής και η καλύτερη ομάδα θα παραλάβει επιπρόσθετα από το ταξίδι και τιμητικό έπαθλο.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και ανάμεσα στους στόχους του είναι τα νέα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τον ρόλο της ΕΕ, να ενημερωθούν για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+ από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών που τα επηρεάζουν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *