Skip to content

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ”

audiovisualΠερίληψη

Το υπο-πρόγραμμα MEDIA με προϋπολογισμό 56% των €1,46 δισεκατομμυρίων του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη υποστηρίζει τους φορείς του οπτικοακουστικού τομέα να δημιουργούν ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα με δυνατότητα κυκλοφορίας τους εντός και εκτός της Ένωσης και να διευκολύνουν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμπαραγωγές, και με τηλεοπτικούς φορείς. Επιπλέον χρηματοδοτεί προγράμματα κατάρτισης και ανάπτυξης. Τα προγράμματα κατάρτισης και πρόσβασης στην αγορά έχουν μια καινούργια διάσταση του Προγράμματος «Mundus».

Περιγραφή Προγράμματος

Tο υποπρόγραμμα MEDIA θα παρέχει στήριξη για:

  • την ανάπτυξη ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων, ιδίως ταινιών και τηλεοπτικών έργων π.χ. μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, παιδικών ταινιών και κινούμενων σχεδίων, καθώς και διαδραστικών έργων όπως τα βιντεοπαιχνίδια και τα πολυμέσα με ενισχυμένη δυνατότητα διασυνοριακής κυκλοφορίας.
  • πρωτοβουλίες που προβάλλουν και προωθούν πληθώρα ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών μικρού μήκους, όπως είναι τα φεστιβάλ και άλλες ενέργειες προώθησης και δραστηριότητες με στόχο την προώθηση του κινηματογραφικού γραμματισμού και την αύξηση της γνώσης και του ενδιαφέροντος του ακροατηρίου για τα ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της οπτικοακουστικής και κινηματογραφικής κληρονομιάς, ιδίως σε νεανικά ακροατήρια.
  • δραστηριότητες με την παροχή βοήθειας στους εταίρους ευρωπαϊκών και διεθνών συμπαραγωγών να συναντούνται ή/και να παρέχουν έμμεση υποστήριξη για οπτικοακουστικά έργα συμπαραγωγής με την υποστήριξη των διεθνών ταμείων συμπαραγωγής με έδρα σε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
  • την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου φάσματος μέτρων κατάρτισης για την προώθηση της απόκτησης και της βελτίωσης δεξιοτήτων και ικανοτήτων από επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα, καθώς και πρωτοβουλίες ανταλλαγής γνώσεων και δικτύωσης. συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών.
  • διευκόλυνση της πρόσβασης σε επαγγελματικές εμπορικές εκθέσεις και αγορές στον οπτικοακουστικό τομέα και για τη διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών επιχειρηματικών εργαλείων εντός και εκτός Ένωσης και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας ευρωπαϊκών ταινιών παγκοσμίως και διεθνών ταινιών στην Ένωση σε όλες τις πλατφόρμες διανομής, μέσω διεθνών σχεδίων συνεργασίας στον οπτικοακουστικό τομέα.
  • την υποστήριξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου των επιχειρηματιών κινηματογραφικών αιθουσών που προβάλλουν σημαντικό ποσοστό μη εγχώριων ευρωπαϊκών ταινιών.
  • τη δημιουργία συστημάτων για τη στήριξη της διανομής μη εθνικών ευρωπαϊκών ταινιών μέσω της διανομής σε κινηματογραφικές αίθουσες και με όλες τις άλλες πλατφόρμες καθώς και για τη στήριξη δραστηριοτήτων διεθνών πωλήσεων, ιδίως όσον αφορά τον υποτιτλισμό, τη μεταγλώττιση και την ακουστική περιγραφή οπτικοακουστικών έργων.

δραστηριότητες που αποσκοπούν στην υποστήριξη των ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής οπτικοακουστικών προγραμμάτων, ιδίως ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής, με στόχο τη διευκόλυνση ευρωπαϊκών και διεθνών συμπαραγωγών οπτικοακουστικών έργων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών έργων.

Συνολικός Προϋπολογισμός: 56% of €1,460,000,000
Ποσοστό Επιχορήγησης/Συγχρηματοδότησης: 50%-80%

Θεματικές Κατηγορίες: 

  • Οπτικοακουστικός τομέας – ΜΜΕ

Δικαιούχοι: 

  • Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
  • Ιδιωτικοί Φορείς
  • Κρατικοί Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις
  • Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί
  • Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί
  • Σύνδεσμοι/Σωματεία

Έναρξη Υποβολής:  01/01/2014

Λήξη Υποβολής:  31/12/2020

Εθνικά Σημεία Επαφής

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΤΑΛΩΣ
Όνομα: Στέλιος Στυλιανού
Διεύθυνση: Διογένους 1, Block A, 4ος Όροφος, 1512 Λευκωσία, Τ.Θ 21722
Τηλ: 22454333
Ιστοσελίδα: http://www.ccp-cyprus.org
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: ss@talos-rtd.com

Σημείο Επαφής EE

Εκτελεστικός Οργανισμός Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Μέσων και Πολιτισμού
eacea-helpdesk@ec.europa.eu
http://ec.europa.eu/culture/contact/index_en.htm

Πηγή: Πύλη Ενημέρωσης Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *