Skip to content

Πανεπιστήμιο του Δημότη: Τελετή Λήξης: 1ο έτος – Σειρά Διαλέξεων 2014

Με ομιλήτρια την Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, Πρύτανις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2014 η τελετή λήξης του 1ου έτους της σειράς διαλέξεων του «Πανεπιστημίου του Δημότη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου. Συνδιοργανωτές ήταν το Europe Direct Λεμεσού, το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Αγίου Αθανασίου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Θέμα της ομιλίας ήταν «Νέες Τεχνολογίες – Προοπτικές στους τομείς εκπαίδευσης, κατάρτισης και εργοδότησης», με την κα. Παπαηλιού να αναλύει τη χρησιμότητα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και να υποστηρίζει ότι ο τρόπος ζωής μας έχει διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα των ΤΠΕ. H Πρύτανις εστίασε την παρουσίαση της, στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Horizon 2020) και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Οι οργανισμοί αυτοί προάγουν πολιτικές ούτως ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω της αξιοποίησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Τέλος, επισήμανε ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει προγράμματα και διεξάγει έρευνα σε τομείς που άπτονται καίρια θέματα των νέων τεχνολογιών (π.χ. e-university).

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι ΤΠΕ είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας ζωή και ότι οι επιχειρήσεις, τα κυπριακά πανεπιστήμια αλλά και το κυπριακό κράτος πρέπει να επενδύσουν και να προωθήσουν νέες καινοτομίες. Οι πολίτες μέσα από τις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθούν τα νεαρά άτομα σχετικά με τις αναδυόμενες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, σχετιζόμενες με τις νέες τεχνολογίες.

Μετά το τέλος της συζήτησης, οι 50 και πλέον παρευρισκόμενοι παρέλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *