Skip to content

Ολοκλήρωση της 2ης Σειράς Διαλέξεων «Πανεπιστήμιο του Δημότη»

IMG_0890Με ομιλητή τον Δρ. Χαράλαμπο Βρασίδα, Ιδρυτή και Εκτελεστικό Διευθυντή του διεθνούς ερευνητικού κέντρου CARDET,  πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2015 η τελετή λήξης του 2ου έτους της σειράς διαλέξεων του «Πανεπιστημίου του Δημότη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου. Συνδιοργανωτές ήταν το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Αγίου Αθανασίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και το Europe Direct Λεμεσού.

Θέμα της ομιλίας ήταν «Τεχνολογία, Κοινωνία και Μάθηση: Προκλήσεις και Προοπτικές», με τον Δρ. Βρασίδα στην εισαγωγική του τοποθέτηση να παρουσιάζει τις δράσεις της ΕΕ αναφορικά με την ενιαία ψηφιακή ατζέντα. Στη συνέχεια ο ομιλητής εστίασε την παρουσίαση του, σε μια ανάλυση των προσκλήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές σχετικά με την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών της στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά πως επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι πολίτες και οι εκπαιδευτικοί μέσα από τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ένας συστηματικός τρόπος καθοδήγησης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μέσα από διάφορα σεμινάρια και πρακτικές.

Μετά το τέλος της συζήτησης, οι 50 και πλέον παρευρισκόμενοι παρέλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης από το Δήμαρχο Αγίου Αθανασίου. Θα ακολουθήσει και Τρίτη σειρά διαλέξεων και όλες οι πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *