Skip to content

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία ο Θεσμός του «Πανεπιστημίου του Δημότη»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Τελετή Έναρξης της σειράς διαλέξεων, υπό τον τίτλο «Πανεπιστήμιο του Δημότη» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου Αγίου Αθανασίου και το Europe Direct Λεμεσού συνεργάστηκαν με σκοπό να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πρωτότυπη πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών στην επαρχία Λεμεσού.

Την εναρκτήρια τελετή παρακολούθησαν πέραν των 90 ατόμων μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Δήμου, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αλλά και πολλοί δημότες.

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου κ. Κυριάκος Χατζηττοφής στο καλωσόρισμα εξέφρασε ότι οι πολίτες ειδικότερα σήμερα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο και ο Θεσμός αυτός προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να συμβεί αυτό. Σε σύντομό χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και Γενικός Συντονιστής του Europe Direct Λεμεσού Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου ανάφερε ότι το Πανεπιστήμιο, ο Δήμος και το Europe Direct Λεμεσού συνεχίζουν την συνεργασία τους με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να πάρουν τον λόγο και να διατυπώσουν την άποψη τους για θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα τους. Ακολούθησε ομιλία από τον Δρ. Στέλιο Πλατή, οικονομολόγο, με τίτλο: «Οικονομική Κατάσταση: Προοπτικές εξόδου από την κρίση». Ο Δρ Πλατής επικεντρώθηκε αρχικά στην ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό σε μια μνημονιακή περίοδο. Στη συνέχεια έθεσε σειρά προτάσεων που μπορούν να μας οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα έξω από το μνημόνιο. Τέλος, έγινε συζήτηση και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς του ακροατηρίου να τοποθετηθεί αλλά και να κάνει ερωτήσεις σχετικά με την ομιλία του κ. Πλατή.

Η Διάλεξη αυτή εντάσσεται σε μια σειρά διαλέξεων, οι οποίες θα διεξάγονται μια φορά το μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίου Αθανασίου και ο απώτερος σκοπός τους είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για θέματα που άπτονται με την οικονομική κρίση, την ανεργία, το Κυπριακό, τις Ευρωεκλογές κ.α..

Ακολουθεί η 2η Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου με θέμα «Ποια λύση στο Κυπριακό;» Ο εισηγητής θα είναι ο Δρ. Νίκος Περιστιάνης, Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πρόγραμμα Διαλέξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *