Skip to content

Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή: Λάβε μέρος στο EYE 2016

eye-ebanner-2016-bisΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε πρόσκληση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νεολαίας 2016 (EYE), που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως 21 Μαΐου 2016 στο Στρασβούργο, Γαλλία.

To EYE 2016 θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες που αναπτύσσονται υπό το σύνθημα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή” από πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής απόψεως.

Όλες οι δραστηριότητες θα επικεντρωθούν σε πέντε θέματα:

– Πόλεμος και ειρήνη: Προοπτικές για ένα ειρηνικό πλανήτη,

Απάθεια ή συμμετοχή: Ατζέντα για μια δυναμική δημοκρατία,

– Αποκλεισμός ή πρόσβαση: Φραγμός στην ανεργία,

– Στασιμότητα ή καινοτομία: Ο μελλοντικός κόσμος της εργασίας,

– Κατάρρευση ή επιτυχία : Νέοι τρόποι για μια βιώσιμη Ευρώπη.

 
Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Νέοι Ευρωπαίοι από τα κράτη μέλη, τις υποψήφιες χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία) και τις γειτονικές χώρες (Αρμενία, Ανδόρρα, Αλγερία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Αίγυπτο, Γεωργία, Ισραήλ, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη, Λιχτενστάιν, Μαρόκο, Μολδαβία, Πριγκιπάτο του Μονακό, Νορβηγία, Παλαιστίνη, Συρία, Τυνησία, Ουκρανία, Ελβετία, Άγιο Μαρίνο), ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών.

 
Πώς να εγγραφείτε:
• Μπορείτε να πάρετε μέρος στην εκδήλωση μόνο ως ομάδα τουλάχιστον 10 συμμετεχόντων. Οι ομάδες μπορούν να καταχωρούνται μόνο από τους αρχηγούς της ομάδας τους, ο οποίος πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τους συμμετέχοντες.
• Δεν υπάρχει καμία χρέωση για το EYE 2016. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τη μετάβαση, διαμονή και διατροφή τους.

Πότε υποβάλλεται η αίτηση:
• Α’ φάση: πριν τις 31 Δεκεμβρίου 2015 ή μέχρι να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών (7.000 συμμετέχοντες).
• Β’ φάση: όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να εγγραφούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες το Μάρτιο του 2016.

 
Περισσότερες πληροφορίες:  
http://goo.gl/XhmSCi

Πηγή: Eurodesk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *