Skip to content

Θέσεις Εργασίας – Διοικητικοί Υπάλληλοι στον Τομέα του Ελέγχου

ergasia-theseis-ergasiasΠροθεσμία εγγραφής: 28 Απριλίου 2015 στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα 80 επιτυχόντων υποψηφίων από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, κυρίως το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).

Η παρούσα προκήρυξη διαγωνισμού, καθώς και οι γενικές διατάξεις που ισχύουν για τους γενικούς διαγωνισμούς, δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 70 A της 27ης Φεβρουαρίου 2015 (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=OJ:C:2015:070A:TOC) και αποτελούν το νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για την παρούσα διαδικασία επιλογής.

ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Ο βαθμός AD 5 είναι ο εισαγωγικός βαθμός με τον οποίο ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους ως υπάλληλοι στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα οι περισσότεροι πτυχιούχοι και νέοι επαγγελματίες . Κατά κανόνα, οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν ως καθήκον την υποστήριξη των διοικητικών στελεχών ή των ιεραρχικά ανωτέρων τους κατά την εκπλήρωση της αποστολής του οργάνου στο οποίο ανήκουν.

Οι ελεγκτές των θεσμικών οργάνων της ΕΕ είναι υπεύθυνοι για δημοσιονομικούς ελέγχους, ελέγχους απόδοσης και εσωτερικούς ελέγχους. Επίσης παρέχουν υπηρεσίες εξακρίβωσης και παροχής συμβουλών σε όλους τους επιχειρησιακούς τομείς της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό μπορούν να δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς.

Η φύση των καθηκόντων απαιτεί ευρύ φάσμα γνώσεων σε τομείς όπως το δίκαιο, η λογιστική, η δημόσια διοίκηση, τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία, η διαχείριση έργων σε διαφόρους τομείς αρμοδιότητας της ΕΕ, η πληροφορική, οι τεχνικές ελέγχου και αξιολόγησης.

Περισσότερα: http://eur-lex.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *