Skip to content

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων 2014: Προγραμμάτισε την δική σου εκδήλωση!

smesΕίσαι φορέας παροχής υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα και επιθυμείς να διοργανώσεις σχετική εκδήλωση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014; Τότε μπορείς να εντάξεις την εκδήλωσή σου στο ημερολόγιο των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν, σε τριάντα επτά συμμετέχουσες χώρες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και να χρησιμοποιήσεις το λογότυπο του θεσμού.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που συντονίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας και στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη καθώς και στην παροχή πληροφόρησης για τη διαθέσιμη υποστήριξη που προσφέρεται σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Αυτός ο πανευρωπαϊκός θεσμός έχει στόχο να διευκολύνει τους υπάρχοντες και μελλοντικούς επιχειρηματίες για να βρουν πληροφορίες, συμβουλές, υποστήριξη και ιδέες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην Πράξη για τις Μικρές Επιχειρήσεις (Small Business Act), που αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για τις ΜμΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της.

Οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από επιχειρηματικές οργανώσεις,  συνδέσμους επιχειρήσεων, οργανισμούς παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις καθώς και εθνικές, τοπικές και περιφερειακές αρχές. Κατά την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν πέραν των 1,500 εκδηλώσεων που απευθύνονταν σε υφιστάμενους και μελλοντικούς επιχειρηματίες στις είκοσι επτά χώρες που συμμετέχουν στο θεσμό, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να δικτυωθούν και να αναζητήσουν τρόπους για βελτίωση των δραστηριοτήτων τους στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Κάθε ενδιαφερόμενος φορέας που επιθυμεί να διοργανώσει εκδήλωση ή άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η οποία να εμπίπτει στους στόχους του θεσμού ή ακόμα και να συμμετάσχει σε κάποια από την πληθώρα των σχετικών εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες στον πιο κάτω σύνδεσμο:

http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/index_en.htm

Η κεντρική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για το 2014 ήταν το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου με 5 Οκτωβρίου 2014, ωστόσο σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους μπορούν να ενταχθούν στο θεσμό. Ως καταληκτική ημερομηνία καταχώρησής εκδήλωσης στο ημερολόγιο του θεσμού, ορίζεται το διάστημα ενός μήνα πριν από την πραγματοποίησή της.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχουν προς την εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα, συναποτελούν τους Εθνικούς Συντονιστές του θεσμού στην Κύπρο, παρέχοντας πληροφόρηση και υποστήριξη προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γιώργο Χρίστου, Λειτουργό του ΙΠΕ και Εθνικό Συντονιστή, στο τηλέφωνο 22205030 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: gchristou@research.org.cy.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *