Skip to content

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού – #Beactive

ewoskids-education-beactive-sport-604x27010253901_889361584474379_7662665392918458028_nΗ πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας, ξεκίνησε στις Βρυξέλλες. Αυτή η νέα πρωτοβουλία, υιοθετήθηκε από το ΕΚ, μετά από έκθεση του ευρωβουλευτή Santiago Fisas (ΕΛΚ, Ισπανία). Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητά από την ηλικία, την καταγωγή αλλά και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, διαρκεί από τις 7 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και εγκαινιάστηκε αυτή τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, από τον ευρωβουλευτή Santiago Fisas, τον Επίτροπο για τον Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού Tibor Navracsics και τον υπουργό Αθλητισμού του Λουξεμβούργου Romain Schneider.

Στη διάρκεια της τελετής ο κ. Fisas, δήλωσε ότι “ο αθλητισμός έχει κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική διάσταση και για αυτό πρέπει να προωθήσουμε τη σωματική άσκηση στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, είναι ένα βήμα παραπέρα για τον αθλητισμό. Υπάρχουν όμως, πολλά ακόμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν τα επόμενα χρόνια”, είπε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στη διαφθορά, στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος, στα στημένα παιχνίδια και το ντόπινγκ.

Τέλος, πέρα από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, εκατοντάδες είναι και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, στην Ισλανδία, στη ΠΓΔΜ, στη Νορβηγία, στο Λιχτενστάιν και στην Τουρκία.

Σχετικός σύνδεσμος: www.europarl.europa.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *