Skip to content

Ευρωπαϊκές Ημέρες Εργασίας, Νεολαία σε Κίνηση 2013

nicosia_job fair yom-banniere-web-150-200pxgr_p01Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το EURES Cyprus διοργανώνουν διήμερη εκδήλωση με στόχο την:

1) Ενημέρωση των νέων για τις τρέχουσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

2) Πληροφόρηση για προσφερόμενες θέσεις εργασίας από εργοδότες στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς και διεξαγωγή παρουσιάσεων με θέμα «διαβίωση και την εργασία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Θα λειτουργήσουν δύο ξεχωριστοί εκθεσιακοί χώροι, ένας με θεματικό τίτλο «Νεολαία σε Κίνηση» και ένας για το χωριό EURES, όπως επίσης και μια αίθουσα παρουσιάσεων.

Στον χώρο του «Νεολαία σε Κίνηση» θα βρίσκονται περίπτερα των αρμόδιων εθνικών φορέων και οργανισμών που θα παρέχουν πληροφόρηση για σπουδές, μάθηση, κατάρτιση, κινητικότητα και εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και πανεπιστήμια, ενώ θα διατίθεται πληροφόρηση και για άλλα σημαντικά θέματα όπως και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και για την κινητικότητα των ερευνητών (EURAXESS).

Στο χωριό EURES θα λειτουργούν περίπτερα με συμβούλους EURES από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα είναι παρόντες και εργοδότες από την Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη που θα παρέχουν πληροφόρηση για προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθεί μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, παρουσιάσεων και συναντήσεων, που θα αποτελέσουν πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών πληροφοριών για ευκαιρίες στον τομέα της νεανικής εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/cyprus/news/20131031_jobdays_el.htm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *