Skip to content

Ευρωεκλογές 2014 “ΔΡΑΣΕ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕ – ΕΠΗΡΕΑΣΕ”

Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το 2014 έχει αποφασιστεί να διεξαχθούν και στα 28 κράτη μέλη μεταξύ των ημερομηνιών 22 – 25 Μαΐου, με ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στην Κύπρο στις 25η Μαΐου.

Οι ευρωεκλογές του 2014 διακρίνονται από αρκετά καινοτόμα στοιχεία τα οποία προκύπτουν κατά κύριο λόγο από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Μεταξύ αυτών ο “εξευρωπαϊσμός” των εκλογών που επιβάλει η συνθήκη αλλά και οι άμεσες συνέπειες του κοινοβουλευτικού αποτελέσματος στη σύνθεση της εκτελεστικής εξουσίας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντικό νέο στοιχείο είναι και η ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε έναν ισχυρό συν-νομοθέτη και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Οπότε η ψήφος στις ευρωπαϊκές εκλογές δίνει σε κάθε πολίτη την ευκαιρία να επηρεάσει ουσιαστικά τη μορφή του Κοινοβουλίου και τις αποφάσεις που αυτό θα λάβει κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του.

«Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά»

Όπως αλλάζουν οι καιροί, έτσι αλλάζουμε κι εμείς. Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι όντως διαφορετικά. Μαζί έχουμε τώρα μεγαλύτερη πραγματική δύναμη για να κάνουμε τη διαφορά. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι εσύ. Μαζί μπορούμε να δράσουμε, να αντιδράσουμε και να επηρεάσουμε.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Ευρωεκλογών: http://www.elections2014.eu/el

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *