Skip to content

Εργαστήρια για άνεργους στην Κύπρο – Λεμεσός 24-26 Νοεμβρίου

Εργαστήρια για άνεργους στην ΚύπροΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει εργαστήρια για να αυξήσει τις πιθανότητες των νέων στην αγορά εργασίας

Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 300 νέοι από όλη την Κύπρο που δεν έχουν δουλειά και είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους στην αγορά εργασίας.

Συνολικά, θα διοργανωθούν τρία εργαστήρια σε όλες τις κύριες πόλεις της Κύπρου. Κάθε εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε έναν από τους ακόλουθους τομείς: 1) Ενδυνάμωση των κύριων δεξιοτήτων εργασίας, όπως η βελτίωση των βιογραφικών σημειωμάτων, 2) Ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και νοοτροπίας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και 3) Ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης σχετικά με προγράμματα απασχόλησης και ευκαιρίες στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Τα Κέντρα Πληροφόρησης Europe Direct στη Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο θα φιλοξενήσουν τα εργαστήρια σε κάθε πόλη.

“Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί νέοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για τα εργαστήρια είναι απόδειξη ότι ακόμη περισσότερες ενέργειες πρέπει να γίνουν, ιδίως για να ενισχυθούν οι δεξιότητες των ατόμων που δεν έχουν εργασία”, δήλωσε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. “Αυτή είναι μόνο η αρχή”, πρόσθεσε. “Στις αρχές του 2016, η Αντιπροσωπεία, σε στενή συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση, θα ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση των νέων σχετικά με την πληθώρα των δυνατοτήτων που προσφέρονται σε αυτούς”.

Τα πρώτα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Λάρνακα στις 16-18 Νοεμβρίου, και θα ακολουθήσουν αυτά της Λεμεσού στις 24-26 Νοεμβρίου. Παρομοίως, τρία εργαστήρια διοργανώνονται στην Πάφο από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και τέλος, στη Λευκωσία στις 9-12 Δεκεμβρίου.

Background

Η Eurostat ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το επίπεδο ανεργίας στην Κύπρο για τους νέους κάτω των 25 ετών, μειώθηκε από 35.1% σε 32.6% κατά το τελευταίο έτος. Παραμένει, ωστόσο, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η ανεργία των νέων ανέρχεται σήμερα στο 20.1%.

Η μείωση της ανεργίας των νέων είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Επιτροπής Juncker, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξοδεύει 6.3 δισεκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει προγράμματα όπως το Youth Guarantee.

Στην Κύπρο, 11.3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων μέσα από το πρόγραμμα Youth Guarantee. Ως παράδειγμα για το πώς αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται, πάνω από 1400 νέοι απόφοιτοι έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα σχέδια τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και τακτικές ενημερώσεις για τα εργαστήρια, επισκεφθείτε τη σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στο Facebook: www.facebook.com/ec.cyprus ή ακολουθήσετε το hashtag #YouthJobsCY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *