Skip to content

Επίσκεψη Jean-Claude Junker στη Λευκωσία 16- 17 Ιουλίου

anastasiadis junkerΟ  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean – Claude Juncker ,  ταξίδεψε  στην Κύπρο την Πέμπτη 16 Ιουλίου και  τη Παρασκευή 17 Ιουλίου μετά από πρόσκληση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Πρόκειται για τη πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Juncker στο νησί από τότε που έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος συνοδεύτηκε από τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρίστο Στυλιανίδη.

 Ο Πρόεδρος Juncker  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να συζητήσουν τις προοπτικές για την οικονομία της χώρας και το πώς η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επενδύσεων για την Ευρώπη. Επίσης τέθηκαν υπό συζήτηση  ζητήματα ενέργειας και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Juncker έκανε επίσης εισήγηση στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

 Ο Πρόεδρος Juncker συναντήθηκε επίσης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με τους οποίο συζητήσε, μεταξύ άλλων θεμάτων, πώς η Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη διευθέτηση του ζητήματος  της Κύπρου.  Ο Πρόεδρος Juncker και οι δύο ηγέτες  πραγματοποίησαν επίσης γεύμα εργασίας μαζί σε ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *