Skip to content

Δάνεια ύψους 182 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό μικροχρηματοδοτήσεων Progress

moneyΔάνεια ύψους 182 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό μικροχρηματοδοτήσεων Progress σε περισσότερους από 20.000 επιχειρηματίες για τη σύσταση και την επέκταση νέων επιχειρήσεων. Περίπου 5 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Ελλάδα!

Πάνω από 20.000 επιχειρηματίες έχουν ήδη επωφεληθεί από δάνεια και εγγυήσεις συνολικού ύψους 182 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του Eυρωπαϊκού μηχανισμού μικροχρηματοδοτήσεων Progress, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή του εν λόγω χρηματοδοτικού μέσου.
Οι μικροχρηματοδοτήσεις Progress έχουν συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία απασχόλησης, παρέχοντας σε άνεργα ή οικονομικά μη ενεργά άτομα που δυσκολεύονται να δανειστούν χρήματα τη δυνατότητα να δανειοδοτηθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το νέο χρηματοδοτικό μέσο μικροχρηματοδότησης, που αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI), θα βασιστεί στην εμπειρία αυτή.

Ετήσια έκθεση 2013 σχετικά με την υλοποίηση των μικροχρηματοδοτήσεων Progress: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=2139&furtherNews=yes
Πληροφορίες σχετικά με τον μηχανισμό μικροχρηματοδοτήσεων Progress και κατάλογος των παρόχων μικροχρηματοδότησης:
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=836

Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα/EDIC larnaca

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *