Skip to content

Γιορτάζουμε μαζί την ημέρα της Ευρώπης

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8 Μαΐου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη  στη Λεμεσό, οι εορτασμοί για την «Ημέρα της Ευρώπης». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Europe Direct Λεμεσού, την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και προσέλκυσε περί των 200 συμμετεχόντων,  από την ακαδημαϊκή κοινότητα, μέλη της Κυπριακής Βουλής, Πρόξενους, φοιτητές, νέους συνταξιούχους, Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφοδιαστούν με ενημερωτικό υλικό, πληροφορίες και σχετικές εκδόσεις για τις Ευρωεκλογές.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, την Αναπληρώτρια Επικεφαλή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, τον Επικεφαλή της Αντιπροσωπείας της Ε. Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Γεώργιο Μαρκοπουλιώτη, και από τον Χαράλαμπο Χρυσοστόμου, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας, εκ μέρους της Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ. Οι ομιλητές στο σύνολο τους εξέφρασαν ότι η 9η  Μαΐου είναι η «ημέρα» η οποία σηματοδότησε την έναρξη μιας μακροχρόνιας ειρήνης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και έθεσε τα θεμέλια προς τη δημιουργία της οντότητας που είναι σήμερα γνωστή ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης τονίστηκε ότι περαιτέρω σκοπός των φετινών εορτασμών είναι η καλύτερη ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου.

Τα Ευρωπαϊκά μουσικά ακούσματα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, την Ορχήστρα Νέων και τις Χορωδίες του Παπαδάκειου Ωδείου Λεμεσού ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε Έκθεση για τα δεκάχρονα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να ενημερωθούν για τις διάφορες πολιτικές της ΕΕ και με ποιο τρόπο η Κύπρος επωφελήθηκε από αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *