Skip to content

Βραβεία καλύτερης καμπάνιας για την Κοινοτική Αγροτική Πολιτική

cap_communication_awards_2014_posterΚαλωσορίσατε στον διαγωνισμό καλύτερης καμπάνιας για την ΚΓΠ 2014!

Μετά την εξαιρετικά θετική εμπειρία του περυσινού διαγωνισμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό!

Έχετε αναπτύξει κάποια επικοινωνιακή δράση ή καμπάνια στον τομέα της γεωργίας και της ανάπτυξης της υπαίθρου, που θα θέλατε να παρουσιάσετε σε ένα διεθνές κοινό; Θέλετε να ανταλλάξετε εμπειρίες με άλλους εταίρους στον τομέα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) όσον αφορά θέματα επικοινωνίας;

Τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλύτερης καμπάνιας για την ΚΓΠ;

Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι παρακάτω οργανισμοί ή οργανώσεις:

  1. Εθνικά υπουργεία
  2. Μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)
  3. Οργανισμοί εκπροσώπησης τοπικών, περιφερειακών και δημοτικών αρχών
  4. Άλλες δημόσιες αρχές ή συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα
  5. Επαγγελματικές οργανώσεις (συμπεριλαμβανομένων των ενώσεων γεωργών και των ενώσεων γεωργικής ή αγροτικής ανάπτυξης)
  6. Ομάδες προβληματισμού, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα
  7. Μέσα ενημέρωσης και
  8. Εταιρείες / επαγγελματίες της επικοινωνίας.

Τι είδους σχέδια μπορούν να υποβληθούν;

Οποιοδήποτε εν εξελίξει ή περατωθέν σχέδιο που προβάλλει με κατανοητό τρόπο θέματα σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική, και το οποίο άρχισε να υλοποιείται το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2011.

ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

  1. Τα σχέδια πρέπει να υποβληθούν πριν από τις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) τη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.
  2. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Δεν γίνονται δεκτές άλλες γλώσσες.
  3. Ένα γραφείο υποστήριξης θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων. Αριθ. τηλ.: +32 2 333 59 65, ηλεκτρονική διεύθυνση: capca2014@iservice-europa.eu. Το γραφείο υποστήριξης θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες 9:00 – 13:00 και 14:00-17:30 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Τα ερωτήματα θα διεκπεραιώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την παραλαβή τους. Προτού υποβληθούν τα σχέδια, όλα τα ερωτήματα προς το γραφείο υποστήριξης πρέπει να αποσταλούν πριν από τη Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 09:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
  4. Θα γίνονται δεκτές μόνον οι πλήρως συμπληρωμένες αιτήσεις συμμετοχής. Δεν θα γίνεται δεκτό συμπληρωματικό υλικό μετά την προθεσμία υποβολής [Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)]
  5. Κάθε σχέδιο μπορεί να υποβληθεί μόνο μία φορά. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν έως και τρία διαφορετικά σχέδια, στην ίδια ή σε διαφορετικές κατηγορίες.

Διαδικασία επιλογής

  1. Οι αιτήσεις συμμετοχής που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα προωθηθούν για αξιολόγηση από μια ανεξάρτητη επιτροπή προεπιλογής αποτελούμενη από τρεις εμπειρογνώμονες στον τομέα της επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου σταδίου αξιολόγησης, θα προεπιλεγούν κατ’ ανώτατο όριο 15 σχέδια ανά κατηγορία.
  2. Τα προεπιλεγμένα αυτά σχέδια θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου αποτελούμενη από ειδικούς του τομέα της επικοινωνίας και εμπειρογνώμονες σε θέματα γεωργικής και αγροτικής πολιτικής. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα τρία καλύτερα σχέδια σε κάθε μία από τις κατηγορίες των βραβείων. Η κριτική επιτροπή έχει δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να εντάξει ένα σχέδιο σε διαφορετική κατηγορία από αυτή στην οποία υποβλήθηκε αρχικά.
  3. Η τελική απόφαση για το πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο κάθε κατηγορίας θα ληφθεί από ειδικούς του τομέα της επικοινωνίας, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν κατά την τελετή βράβευσης. Πριν από την ψηφοφορία, θα ζητηθεί από τους φιναλίστ να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους.
  4. Η κριτική επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να απονείμει σε ένα σχέδιο το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.
  5. Ένα ειδικό τιμητικό βραβείο, το Ειδικό Βραβείο του Κοινού, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ιστότοπου των βραβείων να επιλέξουν ανάμεσα στα εννέα προκριθέντα σχέδια.

Γνωστοποίηση

Όλοι οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν για το αν είναι επιλέξιμα τα σχέδια που υπέβαλαν.

  1. Οι διοργανωτές των προκριθέντων σχεδίων θα ενημερωθούν σχετικά και θα κληθούν να εγγραφούν στη βάση δεδομένων βέλτιστων πρακτικών έως το τέλος Νοέμβριος. Οι υποψήφιοι των οποίων τα σχέδια δεν επιλέχθηκαν θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα περίπου το ίδιο διάστημα.
  2. Οι φιναλίστ που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα προσκληθούν να παραστούν στην εκδήλωση δικτύωσης και στην τελετή απονομής των βραβείων (στις Βρυξέλλες το τέλος Ιανουάριος 2015) για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους. Η πρόσκληση, μαζί με οδηγίες για την παρουσίαση των σχεδίων από τους φιναλίστ στην τελετή θα αποσταλεί έως τα μέσα Δεκέμβριος.

Κριτήρια αξιολόγησης

Κατά την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη το εξής:

Στόχοι και στρατηγική επικοινωνίας

Περιεχόμενο της στρατηγικής και επιδιωκόμενοι στόχοι, σχεδιασμός, αναμενόμενα αποτελέσματα, πρόγραμμα και μέθοδοι εφαρμογής της στρατηγικής

Στοχευόμενο κοινό

Συνάφεια του σχεδίου με το κοινό στο οποίο απευθύνεται, προκαταρκτική αξιολόγηση των αναγκών πληροφόρησης του στοχευόμενου κοινού, ποιότητα και ποικιλία των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με το στοχευόμενο κοινό και ενεργός συμμετοχή του κοινού στο σχέδιο

Δημιουργικότητα/καινοτομία

Εννοιολογική προσέγγιση και σχεδιασμός, παρουσίαση του σχεδίου, καινοτόμος και ευρηματικός συνδυασμός εργαλείων, δράσεων και μέσων επικοινωνίας

Αντίκτυπος

Βαθμός επίτευξης των στόχων και αντίκτυπος στο στοχευόμενο κοινό, αριθμός των αποδεκτών, αριθμός και ποιότητα των μέσων επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν και σχέση κόστους/αποτελεσματικότητας του σχεδίου.

Συνάφεια με την Κοινή Γεωργική Πολιτική

Σαφήνεια, συνάφεια και καταλληλότητα των άμεσων ή έμμεσων σχέσεων με άλλους τομείς πολιτικής της ΚΓΠ

Βέλτιστες πρακτικές

Το σχέδιο πρέπει να αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής από την άποψη: της ποιότητας, της εμβέλειας, του αντικτύπου και των πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων, της προβολής, της διάδοσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων και της δυνατότητας εφαρμογής σε άλλες χώρες.

Για την κατηγορία «καινοτόμος επικοινωνία», ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις καινοτόμες/δημιουργικές πτυχές του υποβληθέντος σχεδίου.

Μπορείτε να υποβάλετε ένα σχέδιο ανά κατηγορία ή έως και τρία διαφορετικά σχέδια στην ίδια ή σε διαφορετικές κατηγορίες.

Η κριτική επιτροπή έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να εντάξει ένα σχέδιο σε διαφορετική κατηγορία από αυτή για την οποία υποβλήθηκε αρχικά.

Αναλυτικά: http://ec.europa.eu/agriculture/cap-communication-network/awards/index_el.htm

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *