Skip to content

Ανακοίνωση 1ου τυχερού του διαγωνισμού για το δωρεάν ταξίδι στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Ραδιοφωνικής εκπομπής «Ευρώπη για τους Πολίτες: O Δρόμος προς τις Ευρωεκλογές»

Κάθε Τετάρτη από τις 5:00-6:00 μ.μ στο Κανάλι 6

 Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η εβδομαδιαία ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή «Ευρώπη για τους Πολίτες: O Δρόμος προς τις Ευρωεκλογές». Καλεσμένη στη δεύτερη εκπομπή ήταν η κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου – Aν.  Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, το ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τη στάση των πολιτών έναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς και τη δυνατότητα προώθησης των δικαιωμάτων των πολιτών μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι πολίτες συμμετείχαν στην εκπομπή μέσω αποστολή μηνυμάτων, email αλλά και μέσω αναρτήσεων ερωτημάτων και απόψεων στο facebook κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Η κα. Ατταλίδου απάντησε σε κριτικές ακροατών σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ανέφερε πως αν συμμετείχε το Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη νύχτα των αποφάσεων για την Κύπρο τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά και οι αποφάσεις θα ήταν πιο ευνοϊκές για την Κύπρο. Επίσης τόνισε πως ο Κύπριος πολίτης πρέπει να πάει να ψηφίσει γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά, εσύ αποφασίζεις ποιος κυβερνάει. Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές γιατί πλέον το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει περισσότερη εξουσία.

ekpombi evropi gia tous polites - attalidouΗ εκπομπή αγκαλιάστηκε από το κοινό το οποίο έστειλε 534 απαντήσεις στην ερώτηση του διαγωνισμού. Ένας τυχερός κέρδισε ένα τετραήμερο ταξίδι δωρεάν εκπαιδευτικής φύσεως στις Βρυξέλλες προσφορά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Η νέα εβδομαδιαία ερώτηση του διαγωνισμού  είναι «Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι Ευρωεκλογές του 2014». Ο εβδομαδιαίος διαγωνισμός λήγει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 17.30, για αυτό μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα sms στο 2626 αναγράφοντας τα αρχικά ΕΕ και ακολούθως την απάντηση στην ερώτηση.

Καλεσμένος στην επόμενη εκπομπή 2 Οκτωβρίου 2013 θα είναι ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *