Skip to content

Έναρξη διαγωνισμού Euroscola από το Europe Direct Λεμεσού σε συνεργασία με τα τοπικά ΜΜΕ (Κανάλι 6, Τηλεόραση του Capital και Εφημερίδα Λεμεσός) και τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

imagesΤο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού με έδρα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με τα τοπικά ΜΜΕ και τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο “Euroscola: Πρόγραμμα πρόσκλησης Μαθητών Λυκείου ηλικίας 16-18 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Επτά (7) συνολικά μαθητές θα προσκληθούν από το Γραφείο του ΕΚ τον Απρίλιο στο Στρασβούργο, την επίσημη Έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γαλλία, για να συμμετάσχουν μαζί με άλλους Κύπριους μαθητές στο πρόγραμμα  Euroscola.

 

                                                                                                                                                                             Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μέσα από διάφορους μηχανισμούς. Πιο κάτω αναλύονται οι διαδικασίες συμμετοχής, το χρονοδιάγραμμα αλλά και οι ερωτήσεις του διαγωνισμού στα 3 ΜΜΕ.

  1. Έναρξη διαγωνισμού Euroscola από το Europe Direct Λεμεσού και το Κανάλι 6 (3 θέσεις)

1.1 Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό “Euroscola” υπό το Κανάλι 6

  1. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού με έδρα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κανάλι 6 και τη στήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο “Euroscola: Πρόγραμμα πρόσκλησης Μαθητών Λυκείου ηλικίας 16-18 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ο αριθμός των μαθητών που θα μεταβούν στο Στρασβούργο ανέρχεται σε τρεις (3) και το αεροπορικό εισιτήριο και η διαμονή καλύπτεται από το ΕΚ
  2. Ο διαγωνισμός στηρίζεται από το Γραφείο του ΕΚ.
  3. Θα πραγματοποιηθούν τρείς (3) διαγωνισμοί, όπου οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε ερώτηση σχετική με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο 2626, αναγράφοντας πρώτα τα αρχικά ΕΕ και μετά την απάντηση.
  4. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από την ανακοίνωση της πρώτης ερώτησης στις 30.1.2015 και θα ολοκληρωθεί στις 13.3.2015. Συγκεκριμένα, η πρώτη ερώτηση του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 30.1.2015 και θα λήξει στις 20.2.2015 και ώρα 8.30 π.μ. με την κλήρωση και ανακοίνωση του 1ου τυχερού. Η δεύτερη ερώτηση θα ανακοινωθεί στις 27.2.2015 και θα λήξει στις 13.3.2015και ώρα 8.30 π.μ. με την κλήρωση και την ανακοίνωση του 2ου και 3ου  τυχερού.
  5. Όσοι απαντήσουν ορθά θα μπουν στις 2 κληρώσεις από τις οποίες θα αναδειχτούν οι τρεις νικητές.
  6. Το κόστος ανά sms ανέρχεται στα 0,40 σεντ και ο κάθε συμμετέχων μπορεί να στείλει απεριόριστο αριθμό μηνυμάτων.
  7. Οι τρείς νικητές θα πρέπει να είναι μαθητές Λυκείων (δημόσιων, ιδιωτικών και τεχνικών σχολών) ηλικίας 16-18 την περίοδο που θα διεξαχθεί το ταξίδι στο Στρασβούργο (15 Απριλίου 2015).
  8. Mαθητές που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα Euroscola, δεν δικαιούνται να λάβουν ξανά μέρος ανεξάρτητα αν κερδίσουν το διαγωνισμό

 

 

 

  • Χρονοδιάγραμμα και ερωτήσεις διαγωνισμού με το Κανάλι 6

 

Ερωτήσεις Ημ. ανακοίνωσης Ημ. Επανάληψης Ημ.ανακοίνωση νικητή Αρ.  sms Ονόματα νικητών
1 θέση Ποιος είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; 31.1.2015 6.2, 13.2 20.2
2+3 θέση Πόσοι είναι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές 20.2 27.2, 6.3 13.3

 

  1. Έναρξη διαγωνισμού Euroscola από το Europe Direct Λεμεσού και το Capital (2 θέσεις)

 

2.1 Όροι συμμετοχής διαγωνισμού “Euroscola” με τον Τηλεοπτικό Σταθμό Capital:

  1. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού με έδρα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Capital και τη στήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο “Euroscola: Πρόγραμμα πρόσκλησης Μαθητών Λυκείου ηλικίας 16-18 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ο αριθμός των μαθητών που θα μεταβούν στο Στρασβούργο ανέρχεται στους δύο (2) και το αεροπορικό εισιτήριο και η διαμονή καλύπτεται από το ΕΚ
  2. Ο διαγωνισμός στηρίζεται από το Γραφείο του ΕΚ το οποίο συντονίζει το πρόγραμμα  Euroscola.
  3. Θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαγωνισμοί, όπου οι συμμετέχοντες θα απαντήσουν σε ερώτηση σχετική με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο europedirect@cut.ac.cy, δίνοντας την απάντηση και το ονοματεπώνυμό τους.
  4. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από την ανακοίνωση της πρώτης ερώτησης στις 6.2.2015 και θα ολοκληρωθεί στις 13.3.2015. Συγκεκριμένα, η πρώτη ερώτηση του

διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 6.2.2015 και θα λήξει στις 27.2.2015 με την κλήρωση και ανακοίνωση του 1ου τυχερού στην εκπομπή. Η δεύτερη ερώτηση θα ανακοινωθεί στις 27.2.2015 και θα λήξει στις 13.3.2015 με την κλήρωση και ανακοίνωση του 2ου τυχερού κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής.

  1. Όσοι απαντήσουν ορθά θα μπουν στις 2 κληρώσεις όπου θα αναδειχτούν οι δύο νικητές.
  2. Οι δύο νικητές θα πρέπει να είναι μαθητές Λυκείων (δημόσιων, ιδιωτικών και τεχνικών σχολών) ηλικίας 16-18 την περίοδο που θα διεξαχθεί το ταξίδι στο Στρασβούργο (15 Απριλίου 2015).
  1. Mαθητές που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα Euroscola, δεν δικαιούνται να λάβουν ξανά μέρος ανεξάρτητα αν κερδίσουν το διαγωνισμό.

 

 

 

 

 

 

 

  • Χρονοδιάγραμμα και ερωτήσεις διαγωνισμού με το Capital

 

Ερωτήσεις Ημ. ανακοίνωσης Ημ. Επανάληψης Ημ.ανακοίνωση νικητή Αρ.  email Ονόματα νικητών
1 θέση Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; 6.2.2015  13.2 & 20.2 27.2
2η θέση Πόσοι είναι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές 27.2 6.3 13.3

 

 

 

  1. Έναρξη διαγωνισμού Euroscola από το Europe Direct Λεμεσού και την Εφημερίδα Λεμεσός

To Europe Direct Λεμεσού σε συνεργασία με την εφημερίδα Λεμεσός και τη στήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο διοργανώνουν διαγωνισμό για 2 θέσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola. Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω Facebook στοχεύοντας στους νέους. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μια ενημερωτική αφίσα / φωτογραφία που αναγράφει θεμελιώδη δικαιώματα που πηγάζουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Στόχος είναι μέσα από την προβολή της ενημερωτικής αφίσας, οι μαθητές και άτομα που χειρίζονται το κοινωνικό δίκτυο Facebook γενικότερα, να γνωρίσουν τα βασικά / θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προφυλάσσει και διασφαλίζει ότι γίνονται σεβαστά από πολίτες, κράτη μέλη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

  • Όροι συμμετοχής διαγωνισμού “Euroscola” με την Εφημερίδα Λεμεσός To Europe Direct Λεμεσού σε συνεργασία με την εφημερίδα Λεμεσός και τη στήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο διοργανώνουν διαγωνισμό για 2 θέσεις στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Euroscola. Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω Facebook στοχεύοντας στους νέους. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί μια ενημερωτική αφίσα / φωτογραφία που αναγράφει θεμελιώδη δικαιώματα που πηγάζουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Στόχος είναι μέσα από την προβολή της ενημερωτικής αφίσας, οι μαθητές και άτομα που χειρίζονται το κοινωνικό δίκτυο Facebook γενικότερα, να γνωρίσουν τα βασικά / θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προφυλάσσει και διασφαλίζει ότι γίνονται σεβαστά από πολίτες, κράτη μέλη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

     

    • Όροι συμμετοχής διαγωνισμού “Euroscola” με την Εφημερίδα Λεμεσός
    1. Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λεμεσού με έδρα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με την Εφημερίδα Λεμεσός και τη στήριξη του Γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο, διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο “Euroscola: Πρόγραμμα πρόσκλησης Μαθητών Λυκείου ηλικίας 16-18 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Ο αριθμός των μαθητών που θα μεταβούν στο Στρασβούργο ανέρχεται στους δύο (2)  και το αεροπορικό εισιτήριο και η διαμονή καλύπτεται από το ΕΚ.
    1. Ο διαγωνισμός στηρίζεται από το Γραφείο του ΕΚ το οποίο συντονίζει το πρόγραμμα  Euroscola.
    1. Θα πραγματοποιηθεί ένας διαγωνισμός, όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν “share and like” στην ενημερωτική αφίσα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Euroscola και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
    2. Ένας σύνδεσμος στη εν λόγω δημοσίευση θα παραπέμπει στους όρους και στις διαδικασίες, οι οποίες θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας Λεμεσός και του Europe Direct Λεμεσού.
    3. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από την ανακοίνωση του στις 6.2.2015 και θα ολοκληρωθεί στις 13.3.2015 με την ανακοίνωση των 2 τυχερών μετά από κλήρωση.
    4. Οι δύο νικητές θα πρέπει να είναι μαθητές Λυκείων (δημόσιων, ιδιωτικών και τεχνικών σχολών) ηλικίας 16-18 την περίοδο που θα διεξαχθεί το ταξίδι στο Στρασβούργο (15 Απριλίου 2015).
    5. Mαθητές που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα Euroscola, δεν δικαιούνται να λάβουν ξανά μέρος ανεξάρτητα αν κερδίσουν το διαγωνισμό.

     

     

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *