Skip to content

“Για μια ευρωπαϊκή βιομηχανική αναγέννηση”

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν την καίρια σημασία της βιομηχανίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη και να συνεκτιμήσουν τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας στον τομέα της βιομηχανίας σε όλους τους τομείς πολιτικής. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της ανακοίνωσης με τίτλο «Για μια ευρωπαϊκή βιομηχανική αναγέννηση».

Η ανακοίνωση προωθεί μια πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις Ευρώπη με μέτρα για την απλούστευση του νομοθετικού πλαισίου και τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης τόσο στην Ε.Ε. όσο και σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Βασικά θέματα αποτελούν, επίσης, η ευκολότερη πρόσβαση σε αγορές τρίτων χωρών μέσω της εναρμόνισης των διεθνών προτύπων, των ανοικτών δημόσιων συμβάσεων, της προστασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και της οικονομικής διπλωματίας.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι ακόλουθες προτεραιότητες θα πρέπει να επιδιώκονται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας:

  • Ενίσχυση της συνεκτίμησης της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς της πολιτικής·
  • Μεγιστοποίηση του δυναμικού της εσωτερικής αγοράς·
  • Διασφάλιση της πρόσβασης στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες σε προσιτές τιμές·
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή των ευρωπαϊκών μέσων χρηματοδότησης·
  • Αποκατάσταση της κανονικής δανειοδότησης προς την πραγματική οικονομία·
  • Διευκόλυνση της προοδευτικής ένταξης των επιχειρήσεων της Ε.Ε. και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/mission-growth/index_en.htm

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *