Skip to content

Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» – Υπό-προγράμματος «Πολιτισμός»

08soik10epid-thumb-largeΤο Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» έχει ανακοινώσει πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων για τα Προγράμματα Συνεργασίας του Υπό-προγράμματος «Πολιτισμός». Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2015. Τα προγράμματα Συνεργασίας προϋποθέτουν τη συνεργασία Κυπριακών Πολιτιστικών Φορέων με αντίστοιχους φορείς, οι οποίοι δρουν σε κάποιες από τις επιλέξιμες χώρες, ώστε να αναπτύξουν από κοινού δράσεις που να αποσκοπούν στην ανάδειξη ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Συνεργασίας θα βρείτε εδώ.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα συμμετοχής στο έργο από εδώ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Επιλέξιμοι υποψήφιοι

Τα έργα είναι ανοικτά σε πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, όπως καθορίζονται στο άρθρο 2 του κανονισμού, που είναι νομίμως εγκατεστημένοι σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στο υποπρόγραμμα «Πολιτισμός».

Τα έργα είναι ανοικτά σε πολιτιστικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα για τουλάχιστον 2 έτη από την ημερομηνία της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων και τα οποία είναι σε θέση να αποδείξουν την υπόστασή τους ως νομικών προσώπων. Φυσικά πρόσωπα δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση.

Τα επιλέξιμα έργα

Το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός» δεν θα υποστηρίζει έργα που περιλαμβάνουν πορνογραφικό ή ρατσιστικό υλικό ή στα οποία ενθαρρύνεται η βία. Το υποπρόγραμμα «Πολιτισμός»  στηρίζει, ειδικότερα, μη κερδοσκοπικά έργα.

Κατηγορία 1 – Μικρότερης κλίμακας έργα συνεργασίας

Η κατηγορία αυτή των έργων

  • περιλαμβάνει έναν επικεφαλής έργου και τουλάχιστον δύο άλλους εταίρους που έχουν την έδρα τους σε τρεις τουλάχιστον διαφορετικές χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» – υποπρόγραμμα Πολιτισμός. Είτε ο επικεφαλής του έργου ή ένας από τους εταίρους πρέπει να έχει την έδρα του σε χώρα που αναφέρεται στις κατηγορίες 1, 3 ή 4 στις επιλέξιμες χώρες·

  • αποτελεί αντικείμενο αίτησης επιχορήγησης από την ΕΕ για ποσό που δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ που αντιπροσωπεύουν κατ’ανώτατο όριο το 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Εφόσον επιλεγεί, ο επικεφαλής έργου κατηγορίας 1 μπορεί να υποβάλει αίτηση για νέο έργο κατηγορίας 1 ή κατηγορίας 2 στο πλαίσιο μεταγενεστέρων προσκλήσεων.

Κατηγορία 2 – Μεγαλύτερης κλίμακας έργα συνεργασίας

Η κατηγορία αυτή των έργων

  • περιλαμβάνει έναν επικεφαλής έργου και τουλάχιστον πέντε άλλους εταίρους που έχουν την έδρα τους σε έξι τουλάχιστον διαφορετικές χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» – υποπρόγραμμα Πολιτισμός. Είτε ο επικεφαλής του έργου ή ένας από τους εταίρους πρέπει να έχει την έδρα του σε χώρα που αναφέρεται στις κατηγορίες 1, 3 ή 4 στις επιλέξιμες χώρες·

  • αποτελεί αντικείμενο αίτησης επιχορήγησης από την ΕΕ για ποσό που δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ που αντιπροσωπεύουν κατ’ανώτατο όριο το 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *