Skip to content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

small-businessΤο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας ανακοινώνει την Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων του Προγράμματος «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» που εντάσσεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία – Προγράμματα Περιόδου 05/2022 – 03/2023.

Η παρούσα Πρόσκληση θα χρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας του ευρωπαϊκού μέσου Επόμενη Γενιά ΕΕ (NextGenerationEU), στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου C3.2I2 «Προγράμματα χρηματοδότησης της καινοτομίας και σχέδια στήριξης της ανάπτυξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νεοφυών επιχειρήσεων, των καινοτόμων επιχειρήσεων και των ΜμΕ» του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου. Το Μέτρο υλοποιείται κάτω από τον Άξονα Πολιτικής 3: «Ενίσχυση της Ανθεκτικότητας και της Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας» και, συγκεκριμένα, την Ενότητα 3.2: «Προώθηση Έρευνας και Καινοτομίας» του ΣΑΑ Κύπρου.

Το Πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» στοχεύει: (α) στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και στη συνεπακόλουθη συνεισφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, μέσω της δημιουργίας νέων προϊόντων / υπηρεσιών / μεθόδων παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, ή ουσιαστικά βελτιωμένων προϊόντων / 2 υπηρεσιών / μεθόδων παραγωγής που θα αξιοποιηθούν επιχειρηματικά και (β) στην εντατικοποίηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας με αποτέλεσμα την αύξηση της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στις επενδύσεις ΕΤΑΚ (Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) της χώρας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων βιομηχανικής έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης. Οι δραστηριότητες πειραματικής ανάπτυξης πρέπει να περιλαμβάνουν την παραγωγή πρωτοτύπου, την επίδειξη, την πιλοτική λειτουργία, τη δοκιμή και την επικύρωση νέων ή ουσιαστικά βελτιωμένων προϊόντων / υπηρεσιών / μεθόδων παραγωγής σε αντιπροσωπευτικό περιβάλλον πραγματικών συνθηκών λειτουργίας. Οι δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης θα πρέπει να είναι συναφείς με τις κύριες δραστηριότητες των δικαιούχων, ενώ τα αποτελέσματα των έργων αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη εμπορική αξία για τους δικαιούχους.

Καθώς το Πρόγραμμα εντάσσεται στον Πυλώνα Ι «Έξυπνη Ανάπτυξη», τα έργα πρέπει να έχουν εφαρμογή σε ένα εκ των επιλεγμένων Τομέων Προτεραιότητας:

  • Ενέργεια,
  • Τουρισμός,
  • Μεταφορές-Ναυτιλία,
  • Γεωργία-Τρόφιμα,
  • Δομημένο Περιβάλλον-Κατασκευές,
  • και Υγεία.

και/ή σε ένα εκ των Οριζόντιων Τομέων Προτεραιότητας:  τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και Αειφορία-Περιβάλλον.

Δικαιούχοι: Οργανισμοί Έρευνας, Επιχειρήσεις, Άλλοι Φορείς

Διάρκεια Υλοποίησης Έργων: 12 – 24 Μήνες

Προϋπολογισμός: € 1.000.000

Μέγιστη Χρηματοδότηση: ανά Έργο € 200.000

H μέγιστη ένταση ενίσχυσης για Επιχειρήσεις και για Άλλους Φορείς του Ιδιωτικού Τομέα δεν μπορεί να ξεπεράσει το 70%.

Επιλέξιμες Δαπάνες: Αμοιβές Προσωπικού, Δαπάνες για Όργανα και Εξοπλισμό, Δαπάνες για Αγορά Υπηρεσιών, Μετακινήσεις στο Εξωτερικό, Αναλώσιμα, Ειδικά Έξοδα, Υπερκεφαλικά.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:  24 Απριλίου 2023

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *