Skip to content

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ

23/11/2021 @ 08:00 - 25/11/2021 @ 17:00

Οι πρώτες Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ, που εγκαινιάστηκαν τον Μάρτιο του 2021, αποκτούν δυναμική. Αυτή η μοναδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου, ανοίγει τώρα για την εγγραφή συμμετεχόντων. Κάντε σύντομα κράτηση για τη θέση σας! Οι Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ είναι δωρεάν και ανοικτές σε όλους για παρακολούθηση.

Ξεκινώντας με στόχο τη «διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος με ανοικτά δεδομένα», οι Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ θα αναδείξουν τα οφέλη των ανοικτών δεδομένων, της απεικόνισής τους και της περαιτέρω χρήσης τους για τον δημόσιο τομέα, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ. Το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων, οπαδών των ανοικτών δεδομένων και του κοινού.

Εξερευνήστε τον κόσμο των ανοικτών δεδομένων

Οι Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ θα περιλαμβάνουν το EU DataViz, μια διάσκεψη για τα ανοικτά δεδομένα και την απεικόνιση δεδομένων για τις δημόσιες διοικήσεις, από τις 23 έως τις 24 Νοεμβρίου, και το EU Datathon, τον ετήσιο διαγωνισμό ανοικτών δεδομένων της ΕΕ, στις 25 Νοεμβρίου. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη επιτύχει αρκετά ορόσημα. Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για αμφότερα τα μέρη της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε στις 21 Μαΐου και κατέληξε σε 247 προτάσεις που ελήφθησαν από 47 χώρες. Οι καλύτερες από αυτές τις προτάσεις έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα της διάσκεψης EU DataViz και είχαν ως αποτέλεσμα την επιλογή εννέα ομάδων φιναλίστ του EU Datathon, που θα καταθέσουν τις εφαρμογές τους στους τελικούς του διαγωνισμού.

Εγγραφείτε και ξεκινήστε τη δικτύωση

Εκτός από την παροχή ενός φόρουμ για την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα ανοικτά δεδομένα και την απεικόνισή τους, οι Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ αποσκοπούν στη δημιουργία γεφυρών μεταξύ της δημόσιας διοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του δημόσιου τομέα και της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες θα εκπροσωπούνται στο σύνολό τους. Επιπλέον, οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν από μια ειδική πλατφόρμα δικτύωσης, η οποία θα ανοίξει το φθινόπωρο και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δημιουργικό διάλογο πριν και μετά την εκδήλωση. Εγγραφείτε στις Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ και γίνετε μέλος της κοινότητας ανοικτών δεδομένων της ΕΕ.

Ακολουθήστε μας για περισσότερες πληροφορίες

Οι Ημέρες Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ διοργανώνονται από την Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υποστήριξη του προγράμματος ISA2 (Λύσεις διαλειτουργικότητας για τις δημόσιες διοικήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον ιστότοπο των Ημερών Ανοικτών Δεδομένων της ΕΕ· εναλλακτικά, μπορείτε να παρακολουθείτε ενημερώσεις στο Twitter @EU_opendata με το hashtag #EUopendatadays.

Details

Start:
23/11/2021 @ 08:00
End:
25/11/2021 @ 17:00

This page  displays our upcoming events. Please find our old events (before the 19th of May 2016) in English  here and in Greek here

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *