Skip to content

«Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων – Δικαιούχοι Μακροχρόνια Άνεργοι».

shutterstock_14022121_450To Yπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκηρύσσει το «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων – Ομάδα Στόχου Μακροχρόνια Άνεργοι».

Το Τμήμα Εργασίας, ως αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης, απευθύνει πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων – Ομάδα Στόχου Μακροχρόνια Άνεργοι» συνολικού προϋπολογισμού €7.300.000. Το Σχέδιο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή 2014-2020, κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Βελτίωση των Προοπτικών Απασχόλησης του Ανθρώπινου Δυναμικού».

Το Σχέδιο αφορά την επιχορήγηση της απασχόλησης εγγεγραμμένων άνεργων, σε Επαρχιακό ή Τοπικό Γραφείο Εργασίας (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – ΔΥΑ) για πάνω από (6) συνεχόμενους μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης τους. Παρέχεται χορηγία στους εργοδότες, ύψους 60% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτουμένου με μέγιστο ύψος €6.000, στην περίπτωση που θα προσλάβουν άνεργα άτομα εγγεγραμμένα για πάνω από (6) συνεχόμενους μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης τους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Α.).

Τόσο η πρόσληψη και έναρξη απασχόλησης όσο και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Σχέδιο πρέπει να γίνουν εντός της περιόδου πρόσκλησης δηλαδή από 20/7/2015 μέχρι 21/8/2015. Η χορηγία θα παραχωρείται μόνο για τους πρώτους δέκα (10) μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για πρόσθετη εργοδότηση του εργοδοτούμενου για δύο (2) μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Προθεσμία: 21 Αυγούστου 2015

Αναλυτικά: 

Αρχείο Acrobat Reader 3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.pdf
Αρχείο Acrobat Reader ΑΙΤΗΣΗ – ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.pdf
Αρχείο Acrobat Reader ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.pdf
Αρχείο Acrobat Reader ΣΧΕΔΙΟ – ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *