Skip to content

Δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές

588ccbc005e0b6861556f5561c3d8579_XLTα πρώτα δάνεια για τους αποφοίτους που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό είναι πλέον διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος εγγύησης δανείων για μεταπτυχιακές σπουδές Erasmus+.

Μια νέα συμφωνία εγγυήσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ισπανικής MicroBank, που υπεγράφη σήμερα, θα παρέχει δάνεια ύψους έως και 30 εκατ. ευρώ, υπό τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων. Αυτή η πρώτη συμφωνία θα παρέχει οικονομική υποστήριξη σε φοιτητές από την Ισπανία που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε μία από τις 33 χώρες του προγράμματος Erasmus+, ή σε φοιτητές από αυτές τις χώρες οι οποίοι κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ισπανία.

Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας, το μέλος της Επιτροπής κ. Tibor Navracsics δήλωσε: «Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίζουμε τους ταλαντούχους νεαρούς ευρωπαίους που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Αυτά τα δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές δίνουν στους φοιτητές της Ευρώπης τη δυνατότητα να επενδύσουν στην εκπαίδευσή τους και στο μέλλον τους με ευνοϊκούς όρους και προσιτές τιμές. Χαιρετίζουμε την πρωτοπόρο του προγράμματος MicroBank και προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.»

Tο πρόγραμμα εγγύησης δανείων για μεταπτυχιακούς φοιτητές Erasmus+ εγκαινιάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΕΤΕ μέσω πρόσκλησης για συμμετοχή των τραπεζών. Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ (3,5% του συνολικού προϋπολογισμού του Erasmus+) και αποσκοπεί στη στήριξη 200 000 φοιτητών που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να αποκτήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα.

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει στην επένδυση στα κορυφαία ταλέντα των νεαρών Ευρωπαίων με δάνεια έως και 3 δισ. ευρώ για τη συμπλήρωση πλήρους μεταπτυχιακού προγράμματος στο εξωτερικό: έως 12 000 ευρώ για μονοετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών και έως 18 000 ευρώ για διετή μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε ότι τα δάνεια αυτά προσφέρονται με ευνοϊκούς όρους. Για παράδειγμα, δεν απαιτούν εγγυήσεις από τους φοιτητές ή τους γονείς τους, ενώ προσφέρουν ευνοϊκό επιτόκιο και επιλογές καθυστερημένης αποπληρωμής. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στους ιστοτόπους Δάνεια Erasmus+ για μεταπτυχιακούς φοιτητές και MicroBank.

Όλοι οι φοιτητές που επωφελούνται από επιχορήγηση, υποτροφία ή δάνειο Erasmus+ θα μπορούν, επίσης, να λαμβάνουν υποστήριξη και καθοδήγηση από τη νέα Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων Erasmus+ (EΦΑΕ), η οποία θα συσταθεί στις 12 Ιουνίου στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Η νέα ένωση, που θα εκπροσωπεί πάνω από 3 εκατομμύρια φοιτητές Erasmus+ κατά την περίοδο έως το 2020, θα συγκεντρώσει τέσσερις υφιστάμενες ενώσεις και τα τοπικά τους δίκτυα [Ένωση Φοιτητών και Αποφοίτων Erasmus Mundus, Δίκτυο Φοιτητών Erasmus, garagΕrasmus (gE) και δίκτυο OCEANS].

Πηγή: Epixiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *