Skip to content

Διαγωνισμός Idea Challenge 2015 για startups με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης

Businessman and digital tablet

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ανοικτή καινοτομία EIT ICT Labs απευθύνει πρόσκληση σε startups με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης για συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό Idea Challenge 2015.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό είναι στις 6 Ιουλίου. Οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν με ποσό έως και 40.000 ευρώ και θα επωφεληθούν από τον Ευρωπαϊκό Επιταχυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του EIT ICT Labs για να αναδειχθούν ευρωπαϊκές ιστορίες επιτυχίας.

Ενώ στον περσινό διαγωνισμό είχε δοθεί έμφαση σε startups που βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, στον φετινό διαγωνισμό δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των “scale-ups”, δηλαδή σε νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στην χώρα στην οποία εδρεύουν, στοχεύοντας στην προώθησή τους ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Όπως δηλώνει και ο CEO του EIT ICT Labs, Willem Jonker, η δύναμη του EIT ICT Labs έγκειται στο πανευρωπαϊκό οικοσύστημά του, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά, πέρα από το τοπικό επίπεδο, για τις νέες αυτές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι το EIT ICT Labs είναι μια από τις πρώτες Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (Εuropean Institute of Innovation and Technology, EIT).

Δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν startups με έως και 5 χρόνια λειτουργίας, που έχουν λάβει λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ από εξωτερικές επιχορηγήσεις και που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της ΕΕ. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να πληρούν ένα από τα παρακάτω κριτήρια: υπάρχον πελατολόγιο, προϊόν/υπηρεσία σε δημόσια προσβάσιμο Beta, έσοδα τουλάχιστον 12.000 ευρώ ή κεφάλαια εκκίνησης τουλάχιστον 100.000 ευρώ.

Οι θεματικοί τομείς που περιλαμβάνει ο διαγωνισμός είναι Health & Wellbeing, Smart Spaces, Cyber-Physical Systems, Future Cloud, Cyber Security and Privacy, Internet of Things, Urban Life and Mobility και Smart Energy Systems.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε έναν από τους παραπάνω θεματικούς τομείς, προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, να διεκδικήσουν χρηματικό έπαθλο έως και 40.000 ευρώ (1ο βραβείο: 40.000 ευρώ, 2ο βραβείο: 25.000 ευρώ, 3ο βραβείο: 15.000 ευρώ) και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο καινοτομίας με περισσότερους από 130 οργανισμούς και μία ομάδα ειδικών στην ανάπτυξη επιχειρήσεων ενεργή σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στη Silicon Valley.

Ενδεικτικό της επιτυχίας και αναγνώρισης του διαγωνισμού είναι ότι το 2014, περισσότερες από 1.500 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό, 790 επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη υπέβαλαν προτάσεις και 24 startups κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από ειδήμονες της βιομηχανίας, επενδυτές και ερευνητές, διαπρέποντας, στη συνέχεια, και κατακτώντας την ευρωπαϊκή αγορά.

Πηγή: Επιχειρώ. gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *